Durant quatre dècades, el centre ha acompanyat milers de persones a la ciutat en el seu camí cap a l'aprenentatge i l'ús del català amb l’organització de 2.373 cursos, amb prop de 50.000 inscripcions, i la formació d’unes 5.300 parelles lingüístiques.
El 1984, l'Ajuntament, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, va fundar el Centre de Normalització Lingüística L'Heura que, inicialment, es dedicava a l'assessorament, la correcció i la dinamització lingüística. Paral·lelament, un equip de professorat organitzava classes de català i sortides culturals per a la ciutadania. El 1989 es crea a Catalunya el Consorci per a la Normalització Lingüística i L'Heura s'hi integra i incorpora l'equip docent.
Durant aquests anys, L'Heura ha col·laborat amb entitats, comerços i administracions per ampliar l'ús del català i fer-lo accessible a tothom, contribuint així a la cohesió social i al diàleg entre les diferents cultures que conviuen a Santa Coloma.
Commemoració el 23 d'octubre
El Centre de Normalització Lingüística (CNL) L'Heura celebrarà el seu 40è aniversari amb un acte obert a tota la ciutadania que tindrà lloc el proper 23 d'octubre de 2024 al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet. L'esdeveniment, que començarà a les 18.45 h, reunirà representants institucionals, professionals del centre, col·laboradores i la comunitat en general per commemorar quatre dècades de treball a favor de la llengua catalana a la ciutat. L’acte coincideix amb la celebració de l’inici del curs 2024-2025 del CNL.
L’acte comptarà amb l’assistència del conseller de Política Lingüística, Xavier Vila i Moreno i de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González Sáez. A l'esdeveniment es farà un reconeixement especial a aquelles persones i organismes que han contribuït a la tasca del Centre al llarg d'aquests anys.
El programa inclourà actuacions culturals i la projecció d’un vídeo que donarà veu a les entitats i serveis públics que col·laboren en la Xarxa per la llengua, una iniciativa que coordina una part important dels agents que treballen pel català a la ciutat. Es posarà en relleu la contribució del centre com a motor d'integració i cohesió social a través de l'aprenentatge i ús del català, en una ciutat rica en diversitat cultural.
*Cal confirmar assistència a https://bit.ly/4eKucJA