Les piscines de la ciutat, un espai idoni per refrescar-se

Les piscines de Can Zam i Torribera obren la temporada d’estiu en els propers dies. L’Ajuntament recorda que cal seguir les recomanacions de seguretat en aquestes instal·lacions.

L’estiu es a punt d’arribar, i de fet ja hem tingut algun tastet en les darreres setmanes en forma d’altes temperatures. Un bany refrescant sempre ajuda a mitigar la calor estiuenca i a Santa Coloma serà possible gaudir un any més a les piscines d’estiu.

El dissabte 22 de juny comença oficialment la temporada d’estiu a la piscina municipal de Can Zam i tres dies després  -el 25 de juny-  ho farà a la del Complex Esportiu Torribera. Les dues instal·lacions romandran obertes fins a l’1 de setembre.

Can Zam, els primers a obrir

La piscina de Can Zam obre els dies laborables d’11.00 a 19.00 h, i els caps de setmana i els festius, de 10.00 a 19.00 h. Els preus de les entrades oscil·len entre els 8,5 i 5,2€, segons sigui dia feiner o cap de setmana i festiu, i tenint en compte la situació i l’edat de la persona que compri l’entrada, hi ha descomptes per a menors de 14 anys, persones jubilades i persones amb diversitat funcional.

Els abonaments de temporada per a tota la família costen 252,57€. També, n'hi ha per a adults (126,46€) i per a menors, persones jubilades i persones amb diversitat funcional (80,14€). També es possible adquirir abonaments intransferibles de 10 entrades, amb un cost de 64,35€ per als adults. (Menors, jubilats i persones amb diversitat funcional, 53,02€).

Torribera, després de Sant Joan

L’altra piscina, la del Complex Torribera, obrirà a partir del 25 de juny d’10.00 a 18.00 h amb uns preus que es mouen entre 9 i 5€, en funció de si es compra l’entrada d’adult, infantil -menors de 14 anys- o les de persones jubilades o amb diversitat funcional. Els adults pagaran, de dilluns a divendres, 8 (cap de setmana i festius, 9 €). L’entrada infantil és de 7€ entre setmana i de 8€ els caps de setmana i dies festius, i les persones jubilades i amb diversitat funcional pagaran 5€ els laborables i 6,3€ els dissabtes, diumenges i festius.

Un bany segur i cívic

El bany, tot i que és una activitat saludable i divertida, pot comportar alguns riscos que cal prevenir, com les lesions per caigudes o relliscades i els ofegaments.

En el cas dels infants, la supervisió per part de les persones adultes és un factor fonamental per prevenir els ofegaments. Fins i tot quan els nens i les nenes saben nedar o estan familiaritzats amb l’aigua, cal una supervisió contínua per part d’una persona adulta durant el bany o el joc a la piscina: en el cas dels lactants i els infants més petits, cal mantenir-se sempre a una distància que permeti agafar-los allargant el braç mentre que, per supervisar el bany dels més grans, pot ser suficient que es mantinguin a l’abast de la vista.

Consells de seguretat per a persones adultes

  • Per gaudir d’un bany saludable i prevenir els ofegaments, es recomana seguir aquests consells:
  • Sigueu conscients del vostre nivell de natació, i de la fondària de la piscina
  • No entreu de cop a l'aigua el primer cop que us banyeu, després de menjar, d'haver pres molt el sol o d'haver fet un exercici físic intens.
  • Sortiu immediatament de l’aigua en cas d’indisposició.
  • Respecteu els advertiments dels i les socorristes i els senyals de seguretat pel que fa a l’ús de trampolins i tobogans
  • Eviteu consumir begudes alcohòliques abans de ficar-vos a l'aigua o mentre hi sou
  • Si patiu qualsevol malaltia i especialment una cardíaca o circulatòria, consulteu els professionals sanitaris sobre la idoneïtat de la pràctica del bany, la natació o altres activitats aquàtiques.