L’edifici sinistrat a Santa Coloma de Gramenet quedarà tancat i custodiat aquesta nit

COMUNICAT

L’edifici al carrer Sant Joaquim 23 de Santa Coloma de Gramenet ha quedat tancat i custodiat pels cossos de seguretat, ja que les famílies que hi viuen no podran accedir, de moment, als seus habitatges. Aquesta finca ha patit aquesta matinada un incendi que ha provocat la mort de tres persones i quatre ferits de diferent consideració.

A hores d’ara, dels quatre ferits només queda ingressada una persona a la Vall d’Hebron en estat crític. Una persona ha estat atesa aquest mateix matí i altres dues s’han traslladat a l’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma on han rebut l’alta al llarg de la tarda.

Aquest matí s’ha posat en marxa l’operatiu d’atenció d’emergència social des dels Serveis Socials municipals en col·laboració amb el Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona (CUESB). A la tarda els veïns i veïnes han pogut accedir als habitatges per recollir les seves pertinences bàsiques abans que l’edifici quedés tancat i custodiat. Posteriorment, els serveis socials ha ofert una solució habitacional provisional mentre duri el tancament de l’edifici. De les cinc famílies ateses, dos han demanat l’atenció de CUESB per passar la nit, la resta han optat per passar la nit amb familiars o amics.

Bombers de Catalunya i tècnics municipals han valorat els danys provocats per les flames. Excepte l’immoble del 2n 1a, que ha quedat molt malmès per les flames, la resta no ha patit danys importants. L’accés a l’edifici, però, l’escala comunitària i les portes d’alguns pisos han quedat impracticables. Els tècnics municipals redactaran demà l’informe dels danys. La propietat ja ha endegat els treballs per resoldre els desperfectes.

L’edifici consta de 6 habitatges distribuïts en tres plantes. Un està buit i tancat. La resta, menys un que estava tancant el procés, havien regularitzat la situació amb la propietat amb un acord al lloguer.


Recordar que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha decretat aquest matí tres dies de dol per les víctimes, ha suspès tots els actes municipals i ha baixat a mitja asta les banderes.