L'EcoAula Visual del Besòs ja és una realitat

El mural didàctic que recorre el Parc Fluvial del Besòs esdevé ja un nou signe d’identitat de Santa Coloma de Gramenet i ha estat molt ben rebut pel veïnat de la ciutat i el dels municipis propers.

L’ EcoAula Visual del Riu Besòs, una mostra de la biodiversitat colomenca al llarg del Parc Fluvial del Besòs, és un mural educatiu de 430 metres de llarg  i 4,7 metres d’alt, a més a més, de la base de l’antiga torre d’alta tensió.

Amb una superfície total pintada és de més de 2000 metres quadrats a càrrec de l’artista Swen Schmitz Coll, especialista d’aquest tipus d’accions, forma part del programa educatiu i de ciència ciutadana del Refugi de Biodiversitat que l’Ajuntament està impulsant en col.laboració amb l’Àrea Metropolitana i amb la Fundación Biodiversidad del Ministerio de Transición Ecológica y Reto Demográfico.

Recull prop de 100 espècies vegetals i animals i diferents hàbitats del Riu Besòs, i disposarà d’una senyalització específica per la identificació i una guia didàctica en paper i virtual  a disposició de les escoles i de la ciutadania.

El projecte de renaturalització

L’AMB i l’Ajuntament van iniciar el passat mes de gener les obres del projecte de renaturalització que servirà per millorar la qualitat ambiental de l’espai fluvial i permetrà un desenvolupament de la biodiversitat de flora i fauna al riu Besòs.

La renaturalització del Besòs comença a Santa Coloma amb la creació del Refugi de Biodiversitat, un corredor ecològic d’espais naturals per preservar els hàbitats existents, potenciar la biodiversitat autòctona i eliminar les espècies invasores.

Un dels objectius estratègics d’aquesta primera fase del projecte és posar en marxa recursos i espais educatius per al desenvolupament d'activitats de divulgació i ciència ciutadana, i aquí s’emmarca la creació de l’EcoAula Visual.