L'alcalde, Bartomeu Muñoz, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona

L'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz (PSC), tornarà a ser vicepresident primer de la Diputació de Barcelona. Aquest matí (dijous 19 de juliol) s'han celebrat els plens de constitució de l'organisme provincial. Al costat de Muñoz, altres tres regidors colomencs estaran a la Diputació Antoni P. Fogué (PSC), Loli Gómez (ICV-EUiA) i Manel Olivés (CiU).

Antoni P. Fogué, que és tinent d'alcalde de Serveis a la Persona i Sostenibilitat a l'Ajuntament de Santa Coloma, també repeteix com a diputat president de l'àrea de Govern Local, mentre que Loli Gómez s'estrena com a responsable de l'àrea de Salut Pública i Consum. Aquesta àrea estava presidida en l'anterior mandat per la regidora colomenc Marga Dordella (ICV-EUiA). El regidor Manel Olivés també és la primera vegada que forma part del plenari d'aquest organisme.

La Diputació de Barcelona, que presideix l'alcalde de l'Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho, està formada per 51 diputats. D'acord amb els resultats de les eleccions municipals, 24 corresponen al PSC, 17 a CiU, 4 al PP, 4 a ICV-EUiA i 2 a ERC.