L'Ajuntament treballa per restablir els serveis afectats per l'incendi del c/Sant Carles 74

La CIBA i la nova Escola Bressol 'El Blauet' acolliran temporalment les activitats de l'Escola Sant Just i de l'Escola Bressol L'Oreneta mentre es realitzen les reparacions necessàries a causa de l'incendi. L'incendi ha afectat 6 vehicles i 2 motos estacionades a la planta -1 del garatge.

Durant la passada matinada, un incendi ocorregut a la primera planta del pàrquing situat al C/Sant Carles, 74, ha afectat un total de 6 vehicles i 2 motos estacionades a la planta -1 d'aquest garatge. A conseqüència de l'incendi, les instal·lacions de l'Escola Sant Just i l'Escola Bressol L'Oreneta també s'han vist afectades.

Escola Sant Just i Escola Bressol L'Oreneta

Els i les alumnes de l'Escola Sant Just i de l'Escola Bressol L'Oreneta, a conseqüència de l'incendi, veuran afectat el desenvolupament normal de les seves activitats.

Escola Sant Just

L'incendi a la planta baixa de l'edifici ha afectat el subministrament d'aigua i als baixants del centre. A més, la presència de sutge en nombroses estances del centre impedeix el desenvolupament normal de les activitats.

Davant aquesta situació, els serveis municipals ja treballen per restablir el subministrament d'aigua i netejar les àrees afectades amb l'objectiu de garantir que les condicions tornin a la normalitat amb la major rapidesa possible.

Mentrestant, les activitats de l'Escola Sant Just es traslladaran temporalment a les instal·lacions properes de LA CIBA (Passeig de Llorenç Serra, 64) per minimitzar la interrupció dels serveis educatius. L'horari escolar es mantindrà sense canvis.

A més de LA CIBA, es posaran a disposició del centre equipaments culturals i esportius perquè puguin desenvolupar les seves activitats mentre duri aquesta situació d'emergència. El servei de menjador es mantindrà a LA CIBA, però serà proporcionat mitjançant un servei de càtering.

Escola Bressol L'Oreneta

De la mateixa manera que a l'Escola Sant Just, l'incendi ha provocat danys materials a la instal·lació que impedeixen la realització d'activitats al centre. A causa de les condicions especials que es requereixen per a aquest tipus d'espais, ens veiem obligats a reubicar les activitats d'aquest centre a les noves instal·lacions d'El Blauet, a la confluència dels carrers Amèrica i Prat de la Riba.

Com es una instal·lació de recent construcció, des de l’Ajuntament s’estan fent totes les gestions amb la màxima celeritat per tal que tingui la mínima afectació a les famílies de l’escola bressol. En conseqüència, mantindrem informades les famílies del desenvolupament d'aquestes. 

Per això, dilluns 10 de juny, no es podrà oferir el servei de l'Escola Bressol L'Oreneta, tal com ja s'ha comunicat a les famílies de l'escola. Degut a aquesta circumstància, s'establirà un dispositiu d'acollida excepcional a LA CIBA per a aquells que no disposin d'alternativa per deixar els seus fills i filles.

Demanem disculpes per les molèsties ocasionades i agraïm la comprensió i cooperació de tots els afectats i afectades durant aquest període d'emergència.

Afectats Pàrquing C/Sant Carles 74

Com dèiem anteriorment, durant la passada matinada, un incendi ocorregut a la primera planta del pàrquing situat al C/Sant Carles, 74 ha afectat un total de 6 vehicles i 2 motos estacionades a la planta -1 d'aquest garatge. A conseqüència de l'incendi, els serveis d'emergència han estat treballant durant hores en la seva extinció.

En aquests moments, el fum, que encara persisteix a l'interior del garatge, impedeix l'accés de propietaris i llogaters. Per tant, l'accés romandrà tancat fins que es verifiqui que l'ambient a l'interior del pàrquing és respirable i no representa cap perill per usuaris i usuàries. 

Un cop assegurades aquestes condicions, les persones podran accedir per retirar els seus vehicles i/o comprovar-ne l'estat. La reobertura de l'accés del pàrquing estarà supeditat a les condicions de ventilació i seguretat que es determinin en les properes avaluacions que es vagin realitzant pels serveis d'emergència. 

Per la seva part, agents de la Policia Local portaran a terme una comprovació exhaustiva de l'estat dels vehicles afectats i asseguraran la seguretat de l'edifici per prevenir l'accés no autoritzat i s'activa el pla d'emergències municipal per coordinar els diferents serveis municipals en el seguiment i resolució d'aquesta emergència. 

Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, volem expressar el nostre sincer agraïment al personal d'emergència per la seva ràpida i efectiva actuació per apagar l'incendi i per minimitzar els danys als vehicles afectats.