L'Ajuntament pagarà el cost dels llibres i del material escolar des del pròxim curs

El ple del consistori va aprovar dimecres passat 2 de maig, amb el vot favorable de tots els grups excepte el de Convergència i Unió (CiU), que es va abstenir, una proposta de l'alcaldia per la qual a partir del pròxim curs tots els escolars de Santa Coloma, des de P-3 fins a quart d'ESO, rebran de manera gratuïta els llibres i el material escolar que necessitin.

Aquest acord beneficiarà als més de dotze mil tres-cents escolars d'educació infantil i primària i de secundària dels vint-i-un centres públics i dels set concertats que hi ha a Santa Coloma.

Amb aquest acord, que requerirà una aportació econòmica municipal de 1.800.000 euros per al pròxim curs, l'Ajuntament desitja ajudar a les famílies de la ciutat en la despesa que suposa l'educació dels seus fills, evitar desigualtats socials entre els escolars, promoure un model de socialització dels llibres de text, contribuir a l 'estima pels llibres entre els nens, dissenyar un model adequat d'eficiència i aprofitament dels recursos públics i garantir que tota la població en edat escolar obligatòria disposi dels mateix recursos.

Per a la posada en marxa d'aquesta nova ajuda per als escolars, l'Ajuntament compta amb la participació i la col·laboració dels centres educatius i les AMPA. A trets generals, cada centre educatiu elaborarà la llista de llibres i de material escolar que cada nen precisi per al seu corresponent curs escolar, així com la informació sobre la metodologia necessària per obtenir-los. Les famílies no hauran de realitzar cap tipus de desemborsament, assumint l'Ajuntament, també, aquest tràmit.