L’Ajuntament de Santa Coloma reclama al Departament d’Ensenyament més recursos per a l’ESO

Representants de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet es reuniran el proper 15 d’octubre amb els Serveis Territorials de Barcelona Comarques del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Aquesta reunió ha estat demanada de manera urgent per l’alcaldessa, Núria Parlon, per tal d’abordar la manca de recursos per a l’ESO als instituts colomencs.

Pràcticament tots els grups de Primer d’ESO dels instituts estan saturats, amb una ocupació de més de 30 alumnes per aula que és la ràtio establerta pel Departament. A més, segons informen els mateixos centres, hi ha una manca de professorat especialista en algunes matèries com matemàtiques. S’ha d’afegit a aquesta situació, provocada per l’augment del nombre d’alumnes amb necessitats especials, la manca de personal per atendre l’atenció a la diversitat i a la educació inclusiva.

D’altra banda, des del consistori també es reclamen més recursos per a les aules d’acollida, davant l’important augment de la “matrícula viva”, aquella que es produeix durant tot el curs escolar. A finals del curs passat el Departament volia tancar una dotació d’aula d’acollida. Després de la intervenció municipal aquesta aula va tornar a obrir. Durant el període de planificació del curs 2019-2020 l’Ajuntament ja va advertir de la necessitat de generar tres nous grups a Primer d’ESO; el Departament només ha generat dos. 

L’Ajuntament ha donat a conèixer als responsables dels centres educatius aquesta petició de reunió i traslladarà a la Generalitat les seves inquietuds i demandes.