L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet posa demà en marxa l’edició 2009 del Taller de civisme adreçat a uns 500 escolars de la ciutat

A partir del 15 de gener i durant tot el 2009, uns 500 nens i nenes d’escoles d’educació infantil i primària de Santa Coloma participaran al Taller de civisme que promou l’Ajuntament de la seva ciutat, i que enguany arriba a la quarta edició.

Les classes teòrico-pràctiques es realitzen a les pròpies escoles, duren una hora i tenen un doble objectiu educatiu: per una banda, que els nens i les nenes aprenguin els comportaments cívics a seguir per a la bona convivència a l’entorn de casa, a l’escola i al carrer; i per altra banda, que coneguin la feina de l’equip de persones que s’encarreguen de mantenir la ciutat neta i sostenible.

Per acomplir aquests dos objectius, el Taller de civisme es divideix en tres parts. La primera és on els alumnes coneixen les tasques i obligacions que han de seguir a casa, a l’escola i al carrer, per mantenir aquests espais nets i cuidats. La segona part inclou l’exposició de les actuacions “incíviques” que actualment són subjectes de infracció o multa, com pintar les parets, deixar els excrements dels animals de companyia al carrer, no cuidar el mobiliari urbà i no reciclar correctament, entre d’altres aspectes a evitar.

A la tercera part de les classes és on els nens i les nenes acompanyen els equips del Servei de neteja de l’Ajuntament amb  vehicle escombradora, per veure un exemple del seu important treball diari a la ciutat.

Fins ara, s’han adherit al Taller de civisme sis escoles de la ciutat, el que suposa que aquests 500 escolars rebran classes de bones pràctiques cíviques durant aquest 2009.