L'alcaldessa, Núria Parlon, en la seva condició de coordinadora estatal de la Red de Municipios Libres de Trata, ha participat aquest dijous 8 de novembre, a l’acte de suport al manifest ‘La Pau de les Dones’, de la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, que comptarà també amb les intervencions de la directora del documental El Proxeneta. Paso corto, mala leche, Mabel Lozano; i de la coordinadora catalana, Lluïsa Moret. “Des del món local hem d’implicar-nos per a l’abolició de la prostitució i en aquesta lluita conjunta i global contra la tracta. La prostitució és una forma d’esclavatge social i una forma més de violència contra dones i nenes”, ha afirmat Núria Parlon.
Han intervingut, a més, la responsable de ‘Movimiento Democrático de Mujeres (MDM)’, Purificación González; l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez; l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny; i l’alcalde de Sils, Martí Nogué; que formen part de la Xarxa, per explicar exemples de bones pràctiques als municipis.
La Xarxa de Municipis Lliures de Tracta comparteix així noves aliances amb l’acte de suport, al manifest ‘La Pau de les Dones’ que, impulsat per la Plataforma Catalana pel Dret a No Ser Prostituïdes, advoca per la penalització de la compra de serveis sexuals.
En el marc de la presentació, aquest dijous del documental ‘El Proxeneta. Paso corto, mala leche’ de l’actriu i directora Mabel Lozano, s'ha formalitzat el suport a aquest manifest a la seu de la Plataforma Catalana pel Dret a No Ser Prostituïdes (ubicada al C/ Calàbria, número 262, Espai d'Entitats de l'Esquerra de l'Eixample Anna Alabart).
Red Libre de Trata
L’entitat feminista Movimiento Democrático de Mujeres va endegar la Red de Municipios Libre de Trata i actualment, a nivell estatal, aquest organisme està coordinat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i a nivell de Catalunya per Sant Boi de Llobregat; ambdós escollits en assemblea general.
La Red Libre de Trata són un conjunt de municipis, organitzacions i persones organitzades que estan lluitant per abolir la demanda de prostitució que provoca el tràfic de dones i nenes. La proposta de la Red es basa en el model suec de persecució de les persones que exerceixen aquest tipus de violència de gènere contra les dones i les nenes. I alhora és un moviment de denúncia d’una societat que és còmplice quan mira cap a un altre costat o el que vol és integrar la prostitució en l’economia neoliberal del mercat com un “servei” de les dones pobres a disposició dels homes.
Actualment més de 100 ajuntaments i diputacions de diferents comunitats autònomes formen part de la Red.
Per a més informació: https://redlibretrata.wordpress.com/ i a @RedLibreTrata