L’objectiu d’aquesta primera edició de la Mostra, que tindrà lloc durant els dies 20 21 i 22 d’abril, a la Rambla de Sant Sebastià, no és altre que el d’esdevenir una actuació clau en la promoció de la gastronomia colomenca i, en particular, dels establiments de la ciutat que en protagonitzen la seva oferta al consumidor, ja sigui a través de la restauració o bé de la venda de productes alimentaris. Per aquest motiu, es contempla la consolidació de la Mostra a través de la seva reedició anual, tal com ha anat succeint amb l’Expocoloma.
En aquesta primera edició, la Mostra disposarà d’un Espai de Demostració, equipat amb una cuina en que els diferents restauradors de la ciutat cuinaran, en els horaris establerts, el seu plat més característic, tot explicant-ne el procediment a través d’un sistema de megafonia. Però les activitats dedicades a la restauració no s’acaben aquí, ja que en una carpa condicionada aquests oferiran tasts dels seus productes als colomencs, que els pagaran en “Santakos”, moneda de canvi de la mostra. Es tracta de l’Espai de Degustació, que disposarà també de les diferents bodegues de vi i cava, cadascuna amb el seu stand on es vendrà el producte.
Finalment, la Mostra ha confeccionat l’Espai de l’Alimentació, dedicat a la promoció i la venda dels productes que ofereixen els establiments alimentaris presents a l’exposició, productes de la nostra terra, d’arreu del món, vins, caves, licors, etc. En aquest espai, també podrem trobar els mercats municipals, a través d’una carpa de promoció i venda dels seus productes