La Fundació INFORM, que gestiona el Programa SEFED, premiada per bones pràctiques

L’entitat, que presideix Santa Coloma, rep un dels guardons dels Premis FPCAT 2019 que posen en valor la formació professional.

La Fundació INFORM, que gestiona el Programa SEFED – i de la qual forma part Santa Coloma – ha estat reconeguda per les seves bones pràctiques en el camp de la formació professional. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, lliurarà aquesta tarda a l’entitat un dels Premis FPCAT 2019 en un acte en format telemàtic. Actualment, la Fundació INFORM, dedicada a la formació professional per a l’ocupació, està presidida per la segona tinenta d’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i presidenta de l’empresa municipal Grameimpuls, Blanca Padrós.

Els Premis FPCAT 2019 es convoquen en tres categories: trajectòries individuals, de centres formatius, i d'empreses i altres entitats. La fundació INFORM es troba en aquesta darrera categoria, i rebrà el reconeixement, juntament amb altres tres organitzacions.

La Fundació INFORM desenvolupa, des de 1987, el Programa SEFED. El SEFED es caracteritza per la reproducció de situacions reals de treball utilitzant la simulació d’empreses com a metodologia d’aprenentatge. L’alumnat s’integra en un context en el qual es viu l’ambient laboral i es donen les condicions d’una relació de treball que faciliten l’aprenentatge i l’entrenament de situacions, tasques i processos. És una metodologia activa i amb un component clarament professionalitzador. Promou la formació per mitjà de l’experiència: “aprendre fent, aprendre treballant”. A tot l’estat, n’hi ha més de 310 empreses simulades. La de Santa Coloma està dedicada a la venda de mobiliari d’oficina i es desenvolupa al CFO La Ginesta.

L’acte públic de lliurament de premis, previst inicialment per finals de març i ajornat a causa de la COVID19, es retransmetrà en directe pel canal YouTube del Departament d’Educació.