La Festa Major comptarà amb sis Punts Liles a diferents zones estratègiques per combatre les violències sexistes

Són espais per conscienciar a la ciutadania, ja que moltes vegades és als contextos de festa on es produeixen aquests tipus de violències.

En el marc de la Festa Major d’Estiu, l’Ajuntament instal·larà cinc Punts Liles fixes i un punt itinerant en diferents zones estratègiques de la ciutat, especialment en espais de molta afluència, per lluitar contra les violències sexistes en el context festiu. En aquests Punts Liles es proporcionarà informació i atenció davant d’agressions sexuals i comportaments sexistes i LGTBI-fòbics, i si és necessari, s’activarà el Dispositiu Especial d'Atenció.

Es tracta d’una de les mesures addicionals i extraordinàries de seguretat i prevenció que es duran a terme durant la Festa Major a causa de la pandèmia de la Covid-19. Entre aquestes mesures, també hi haurà la limitació de l’aforament per protegir la salut i la seguretat de la ciutadania, i la descentralització dels espais per apropar la Festa a tots els racons i evitar massificacions.

Els Punts Liles estaran ubicats en diferents espais de la ciutat, tenint en compte la descentralització de la Festa Major d’enguany: Parc del motocròs, CRJ Mas Fonollar, Fira d’atraccions Can Zam, Violeta Festival i Espai Salvatella (Sintonitzza), + un punt lila itinerant per poder cobrir totes les zones de Festa Major i arribar a altres espais més informals. 

La instal•lació d’aquests Punts Liles d’atenció i prevenció de les violències sexistes i lgtbifòbiques durant la Festa Major és una mostra més de la voluntat de l’Ajuntament de mantenir el compromís amb la lluita contra la violència masclista i s’emmarca en el ‘Protocol d’actuació per un espai públic, d’oci i festiu lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques, Santa Coloma_ Xarxa Violeta’, aprovat el 2019.

Un espai de seguretat i d’informació

L’objectiu dels Punts Liles és oferir un espai de seguretat i d’informació destinat a sensibilitzar, informar, detectar  i atendre, en cas de produir-se, assetjaments i/o agressions masclistes i LGTBIfòbiques. Aquests estan en comunicació permanent amb diversos serveis municipals, cossos policials, seguretat privada i amb els serveis d’emergència. 

Són espais per conscienciar a la ciutadania, ja que moltes vegades és als contextos de festa on es produeixen aquests tipus de violències. És per això que cal prendre mesures específiques per entendre i detectar les dinàmiques que s’hi donen, i poder erradicar qualsevol classe de violència masclista i/o lgtbifòbica, perquè tothom gaudeixi de la Festa Major amb civisme i respecte. 

Telèfon dels Punts Liles: 671 07 07 91 / Policia Local: 092