La Cursa i Caminada contra el Càncer torna després d'un any de pandèmia

Serà la XVII edició, se celebrarà el 24 d’octubre al camp d’atletisme Antonio Amorós i comptarà amb un nou format, adaptat a la realitat sanitària.

El 24 d’octubre, de 9 a 14 h, Santa Coloma tornarà a celebrar una nova edició de la «Cursa-Caminada popular Contra el Càncer», després d'un any d’inactivitat a causa de la pandèmia. Organitzada per l’Associació Catalana contra el Càncer, amb la col·laboració de l’Ajuntament, enguany la cursa solidària comptarà amb un nou format, adaptat a la realitat sanitària, i moltes novetats.

“És un dels esdeveniments de ciutat que més hem trobat a faltar durant la pandèmia. No és només una cursa esportiva sinó que és un acte de solidaritat que vol comptar amb la participació de la ciutadania. Es tracta d’una prova que posa en valor l’esport al servei d’una causa solidària i una aposta clara de lluita contra el càncer que fem des de Santa Coloma”, ha explicat l’alcaldessa,Núria Parlon, en la presentació que ha tingut lloc aquest dimecres 6 d'octubre.

La XVII edició d’aquesta cursa-caminada popular serà l’acte central de la Jornada de Sensibilització Social contra el Càncer, i té com a principal objectiu donar a conèixer la naturalesa i la problemàtica d’aquesta malaltia a la ciutadania, a més de fomentar l’esport.

Es tracta d’una cursa no competitiva, en la qual hi pot participar tothom, fent el recorregut corrent o caminant. S’hi pot assistir amb la família o els amics i les amigues, i totes les persones participants s'emportaran com a obsequi una samarreta tècnica commemorativa, aigua i fruita.
 
Canvi de format

Aquesta edició serà diferent pel que fa al format i la participació. Fins ara, l’anomenada «Cursa per la Vida» ha sigut multitudinària; l’any 2019 es va batre el rècord català en curses no competitives, amb 5.000 persones participants.

Enguany, i a causa de les mesures contra la Covid-19, l’organització ha decidit fer una edició limitada i restringida a 500 persones. D’altra banda, es modifica el circuit; habitualment s’oferia a les persones participants un recorregut de 5 km pels carrers de la ciutat. En aquesta edició, en canvi, es farà un circuit tancat al camp d’atletisme Antonio Amorós, amb un recorregut d’una milla, que correspon a quatre voltes a lespistes d’atletisme. Les sortides seran esglaonades; s’han programat deu sortides en grups de 50 persones.

A partir de les 9 h aniran sortint els diferents grups, esglaonadament, cada mitja hora i sempre respectant la distància física de seguretat d’1,5 m. Cada persona inscrita disposarà en el dorsal la seva hora de participació. A l'entrada de l'equipament s'instal·laran estands solidaris i un espai per dur a terme l'activitat solidària de zumba.

Inscripcions

Les inscripcions s’han de fer de forma presencial fins al 22 d’octubre a: 

  • Església Major (carpa) Dilluns, dimecres i divendres, de 10.30 a 13 h i de 17 a 19 h
  • Església Santa Rosa (carpa) i Fundació Tallers Dilluns, dimecres i divendres, de 10.30 a 13 h
  • Centre Esportiu Raval Tots els dies en l’horari habitual

El preu de la inscripció és de 8 €. Les persones interessades han d’omplir la butlleta d’inscripció i escollir una franja horària de participació. La recaptació es destinarà a la prevenció, la recerca i la lluita contra el càncer.