La col·laboració ciutadana és la millor eina per combatre el mosquit tigre

Des de l’Ajuntament, es recomana realitzar petites accions quotidianes, com buidar els testos dels balcons amb aigua estancada, per començar a mantenir a ratlla aquest molest insecte.

El mosquit tigre es cria sobretot en petits recipients domèstics o a racons amb aigua estancada que hi pot haver en qualsevol pati o balcó. Per això, la col·laboració ciutadana és el millor mètode per combatre’l. Des de l’Ajuntament, es recomana realitzar petites accions quotidianes, com buidar els testos dels balcons de l’aigua estancada, per començar a mantenir a ratlla aquest molest insecte. 

Es calcula que un 80% de les larves es crien en propietats privades i a qualsevol altura, des d’un hort a la terrassa d’un àtic. A més, aquestes només poden niar quan hi queden pocs centímetres d’aigua estantissa. Per tant, s'ha d’estar atent als plats dels testos, les galledes de fregar, els safareigs, així com als canelons de desguàs de les teulades, les escletxes entre rajoles de la terrassa o els plats de menjar de gossos i gats, per exemple. Per eliminar les larves n’hi ha prou amb buidar l’aigua acumulada i posar el reci- pient cap per avall. 

El mosquit tigre no sol reproduir-se en aigua en moviment ni en grans superfícies com piscines, la vora d’un riu o el llac Can Zam però, no obstant això, l’Ajuntament de Santa Coloma hi fa tractaments periòdics. Aplicar-hi insecticides o fumigar no és efectiu ja que aquest mosquit es dispersa molt ràpidament i cria sempre en molts llocs diferents i en petites quantitats.