La Ciba reuneix dones del món empresarial en el 1er Esmorzar del projecte “Dones Futur”

L’objectiu és fomentar la col·laboració publicoprivada per a l’apoderament i l’ocupabilitat de les dones al sector tecnològic

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha participat en el 1er Esmorzar de “Dones Futur”

La Ciba, centre de recursos per a dones, innovació i economia feminista, ha reunit avui a nou dones rellevants de diferents empreses i institucions en el 1er Esmorzar de “Dones Futur”, amb l’objectiu de marcar les línies estratègiques del projecte que fomentarà la col·laboració publicoprivada per a l’apoderament, la generació d’oportunitats i la millora de l’ocupabilitat de les dones, en concret, a través de la tecnologia.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, que ha donat la benvinguda a les assistents, ha destacat la voluntat d’impulsar els vincles amb el teixit empresarial dins del projecte “Dones Futur” per potenciar “la inserció real i efectiva de les dones de Santa Coloma al món laboral”. “El sector tecnològic és encara emergent i malauradament ple d’obstacles per a les dones a causa de les desigualtats de gènere estructurals i de les bretxes digitals actualment persistents”, ha afegit.

L’acte ha estat presentat per la directora de polítiques d'igualtat i LGTBI de l’Ajuntament de Santa Coloma, Maribel Cárdenas, que l’ha contextualitzat: “amb aquests espais de trobada volem promoure relacions de confiança i treball on reflexionar i dialogar al voltant de les necessitats i habilitats digitals per l’apoderament de les dones, per tal d’anar construint una estratègia d’acció formativa global i ancorada en les necessitats empresarials i del mercat”.

Hi han participat representants d’Aigües de Barcelona, Telefónica, Institut Català d’Oncologia (ICO), Oracle, Suara Cooperativa, Sorli Discau i del propi Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet que disposen d’una àmplia i reconeguda trajectòria professional i són referents en el  treball per la igualtat. Les assistents han pogut intercanviar idees i experiències entorn dels reptes i oportunitats que ofereix la tecnologia per a l’apoderament de les dones; dels aspectes que caldria prioritzar per reduir la bretxa digital o les estratègies que s’haurien d’implementar per a la millora de l’ocupabilitat. Aquesta iniciativa ha comptat també amb la col·laboració de Nottopic, entitat per a la sostenibilitat, innovació i comunicació integrades.

Projecte “Dones Futur”

“Dones Futur” és una iniciativa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet que neix amb la voluntat d’establir ponts de connexió entre els àmbits públic i privat per promoure i millorar l'ocupabilitat i l'ocupació de les dones de Santa Coloma i de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El projecte s’emmarca dins d’una de les línies estratègiques cabdals de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de Santa Coloma de Gramenet, que vol emergir com a centre referent en matèria digital per promoure una incorporació real i efectiva de les dones al sector tecnològic.