Ja funcionen les escales mecàniques de Les Oliveres

El passat dia 10 de maig van entrar en funcionament els dos trams d'escales mecàniques que comuniquen, al barri de Les Oliveres, els jardins 11 de Novembre i la carretera de la Font de l'Alzina. Es tracta d'una intervenció que supera un desnivell d'11 metres, a més de l'adequació urbanística d'una àrea d 'un total de 800 metres quadrats.
Aquestes són les segones escales que entren en funcionament del total de 47 trams previstos pel Pla de Mobilitat i Accessibilitat de Santa Coloma, que beneficiarà a 17 punts de la ciutat coincidint amb zones que, pel seu fort desnivell, suposen un problema d'accés per als veïns, especialment per a les persones de més edat. El primer tram es va posar en marxa a la plaça de la Mediterrània, al barri del Fondo.
La instal·lació de l'escala posada en funcionament a Les Oliveres ha vingut acompanyada d'una important reforma urbana en l'àmbit on està ubicada, que ha suposat la creació d'àrees verdes i talussos enjardinats, la renovació del paviment, la creació de terrasses i la renovació i increment del mobiliari urbà i de l'enllumenat, entre d'altres.
També al barri de Les Oliveres, el Pla de Mobilitat i Accessibilitat preveu, per a finals del pròxim mes de juny, iniciar les obres per a la instal·lació de 5 trams d'escales dividits en dos àmbits que uniran els carrers de Juli Garreta i Pep Ventura i la carretera de la Font de l'Alzina, superant un desnivell de més de 22 metres.
Una de les intervencions més espectaculars és la que connectarà la futura estació de metro de la L9 de Can Zam amb la plaça de Tarragona, que superarà un desnivell per damunt dels 50 metres mitjançant nou trams d'escales mecàniques. 

Més actuacions

Al llarg de 2007 es preveu que Santa Coloma tingui en marxa un mínim d'altres 8 actuacions incloses en el Pla de Mobilitat. Concretament en els barris de la Riera Alta (al carrer d’Alps, entre Wilson i Josep Serrano, i al carrer de Gènova amb Florència); al barri Llatí (al carrer de Verdi, entre Roma i Perú); al barri del Fondo (al carrer del Bruc, entre Mas Marí i Pirineus); dues intervencions al barri de Singuerlín (al carrer d'Aragó, per connectar Ramon Berenguer i Galícia, i al carrer d’Àngel Prats, per connectar l'avinguda de Anselm Riu amb el carrer de Sants); finalment, al barri del Raval també entraran en funcionament aquest any les escales de l'espai cívic del Raval i les corresponents a l'entorn del parc dels Pins.

Pròximes posades en marxa

En aquest moment s'estan portant a terme obres d'instal·lació d'escales mecàniques en tres punts de Santa Coloma: el primer al carrer de Verdi, la posada en marxa de la qual es preveu per a finals de juny; un altre al carrer d'Àngel Prats, amb data de finalització d'obra també per al 30 de juny, i el tercer al carrer de Bruc, on la instal·lació està previst que pugui posar-se en marxa en la primera quinzena de juliol.

Noves actuacions

Al llarg d'aquest any 2007 està previst que es posin també en funcionament dues escales mecàniques al carrer de Gènova (entre els carrers Florència i Milà), les dues rampes del carrer d'Aragó (entre la vinguda de Ramón Berenguer i el carrer de Galícia), les dues escales del carrer de Alps (entre els carrers de Wilson i Josep Serrano), cinc escales mecàniques al barri dels Oliveres (entre els carrers de Juli Garreta i Pep Ventura i aquesta última carrer i la carretera de la Font de l'Alzina) i dues escales d'accés a l'Espai Cívic del Raval.