Gran festa familiar al Parc de Can Zam per celebrar el Dia de la Infància

El Consell de la Infància ha programat diumenge una jornada lúdica i participativa oberta a tothom. Santa Coloma, ‘Ciutat Amiga de la Infància’ d’UNICEF, dona veu a nenes i nens per conèixer les seves prioritats

El 20 de novembre és el Dia Internacional de la Infància i Santa Coloma de Gramenet ho celebrarà de manera especial amb els nens i les nenes de la ciutat i les seves famílies amb una nova edició de la Festa de la Infància.

Enguany la principal novetat és que ha estat el Consell de la Infància, amb el suport de l’Ajuntament, qui ha proposat les activitats que es duran a terme al Parc de Can Zam des de les 10 fins a les 14 hores.

Aquest diumenge els infants —fins als 12 anys — i els seus familiars seran els protagonistes d’una jornada festiva de jocs, tallers i espectacles musicals i teatrals. L’alcaldessa com a presidenta del Consell de la Infància, va recollir dels consellers i de les conselleres, les propostes d’activitats que es desenvoluparan en el marc de la Festa de la Infància per commemorar el Dia Internacional de la Infància.

Espais de creativitat, sonoritat, lliure expressió i construcció formen part d’una programació variada pensada pels nens i les nenes de la ciutat. Una festa que vol acollir a tothom i que per aquesta raó, des de les 11 fins a les 12 h, reduirà la intensitat sonora de totes les activitats amb la voluntat de facilitar el gaudí dels infants amb hipersensibilitat auditiva i trastorn de l’espectre autista.

La música en directe amb el concert d’El Pot Petit serà un dels moments més esperats. Cantar i ballar amb en Pau i la Juna farà les delícies de tots els presents.

En aquesta edició de la Festa de la Infància es comptarà per primer cop amb la presència de food trucks per poder gaudir durant tot el matí d’una àmplia oferta d’àpats

en format de carrer. A més a la carpa del Consell de la Infància, els consellers i les conselleres hi seran per informar a totes les famílies participants de les activitats que es faran al llarg de la jornada.

Santa Coloma de Gramenet, reconeguda el 2018 com a «Ciutat Amiga de la Infància» per UNICEF, continua treballant per garantir una infància plena. Des del’Ajuntament, s’ha promogut la incorporació de la infància en la construcció de la ciutat amb la seva presència en òrgans com el Consell de la Infància, en el qual se li dona veu perquè les seves necessitats i prioritats siguin escoltades.

Mocador solidari de la infància

El Consell de la Infància col·labora amb la Creu Roja en el recapte de productes necessaris d’higiene personala través del Mocador solidari de la infància. Aquest divendres 18 de novembre, al CRJ Mas Fonollar (17.30 a 19.30 h) es poden portar productes com gel, xampú, crema hidratant, pasta i raspall de dents i col·lutori, i, a canvi, es rebrà un mocador per infant. El diumenge al Parc de Can Zam i durant la Festa de la Infància, també es podrà fer el lliurament d’aquests productes i obtenir a canvi el mocador, fins a exhaurir existències.

Renovació del Consell de la Infància

El 22 de novembre es renovarà el Consell de la Infància (La CIBA, 17.30 h). A l’acte, s’acomiadaran les conselleres i els consellers que després de dos anys deixen el càrrec, i se'n donarà la benvinguda als nous. El Consell de la Infància, que es va constituir l’abril del 2018, està format per nens i nenes de 10 a 12 anys dels 27 centres educatius de la ciutat. S’organitza en comissions per treballar les diferents temàtiques.