Grameimpuls oferirà formació anual per a 500 persones en atur

La nova oferta de cursos té com a objectiu millorar l'ocupabilitat i oferir personal qualificat a les empreses del territori.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, oferirà aquest any 32 cursos de formació ocupacional adreçats a persones en situació d’atur. En total, se’n podran beneficiar unes 500. L’objectiu d’aquestes accions és millorar l’ocupabilitat de les persones aturades i oferir personal qualificat a les empreses del territori.

Santa Coloma es converteix, així, en un dels pocs municipis de tot Catalunya a oferir aquest recurs de capacitació, que facilita que més persones en situació d’atur puguin realitzar un curs de formació ocupacional i obtenir el certificat de professionalitat corresponent, encara que inicialment no disposin del nivell acadèmic exigit per participar-hi.

L’oferta formativa per aquest 2022 comprèn cursos amb Certificat de Professionalitat (CP) vinculats als àmbits de l’atenció a les persones, la cuina i la restauració o el manteniment d’instal·lacions (electricitat, aire condicionat, gas i aigua), així com els de gestió administrativa en el marc del programa SEFED de Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives. Tots els cursos tenen capacitat per a 15 alumnes i consten d’un mòdul de formació professionalitzadora i un període de pràctiques en empreses del territori.

Les persones que superin el curs obtindran un Certificat de Professionalitat que acredita que tenen coneixements per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les necessitats del mercat de treball. Al llarg del procés de formació i inserció laboral, comptaran amb el suport i l’acompanyament del personal tècnic de Grameimpuls i formaran part de la borsa de treball pròpia que compta amb més de 2.000 empreses col·laboradores i gestiona ofertes d’uns 750 llocs de treball anualment.
 
Mòduls per afavorir l’accés als cursos

Aquest any, per facilitar que més persones en situació d’atur puguin realitzar un Certificat de Professionalitat, s’han incorporat a la Plataforma de Formació i Orientació en línia de Grameimpuls cinc mòduls de competències bàsiques. Es tracta d’accions gratuïtes que s’imparteixen en modalitat virtual i que permeten preparar-se les proves d’accés als cursos en cas de no tenir el graduat en ESO o Cicle Formatiu de Grau Mig –que garanteix l’accés directe als cursos de nivell 2 –, o el títol de Batxillerat o el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) – que ho fa per als de nivell 3. Matemàtiques, llengua castellana, llengua catalana, anglès i competències digitals són les àrees que s’hi ofereixen.
 
Inscripcions obertes

Les inscripcions per als cursos de formació ocupacional ja estan obertes. Les persones interessades podran obtenir més informació sobre el perfil d’accés, procés de selecció i característiques dels cursos a Can Xiquet (c. de Rafael Casanova, 40), per telèfon, trucant al 93 466 15 65, a la pàgina web www.grameimpuls.cat o a l’aplicació de Grameimpuls per a mòbil i tauleta. Aquests cursos estan promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Educació i Formació Professionals i el Fons Social Europeu i gestionats per l’Ajuntament, a través de Grameimpuls.