Feminisme, consum responsable i cooperació cultural a les Jornades per la Pau i Cooperació

Santa Coloma reivindica el seu compromís ferm de defensa dels Drets Humans i de la Cultura de la Pau, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 marcats per les Nacions Unides. Des del 13 fins al 19 d'octubre, a la Carpa de la Plaça Pau Casals, s’hi podrà trobar una àmplia oferta d'activitats, moltes d'elles adreçades a infants i joves.

Com ja és tradicional, al mes d'octubre se celebren les Jornades per la Pau i la Cooperació –sota el lema “Obrint Fronteres”- enguany amb un important retorn presencial dels actes i activitats proposades, tot seguint les indicacions de la normativa sanitària vigent.

L’Ajuntament continua treballant de manera ferma en el compromís de la defensa dels Drets Humans i la Cultura de la Pau, en un moment en què es fa necessària la cooperació, més que mai, i anar treballant en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 marcats per les Nacions Unides.

La diversitat d'actes, presentacions i exposicions són una evident mostra del ric teixit associatiu de la ciutat en aquest àmbit. S’han organitzat un conjunt d'activitats, moltes d'elles adreçades a infants i joves, amb temes a tractar, com el feminisme, el consum responsable i la cooperació cultural, que ens convidaran a trobar-nos amb altres realitats, moltes vegades semblants a les nostres, dins d'aquest món global.

Activitats de les jornades "Obrint Fronteres"

Activitats a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré

20 d’octubre, a les 18 h: Taller infantil: "Gran trencaclosques Obrint Fronteres" amb Chone Orellana.

21 d’octubre, a les 18 h: Hora del conte: "Contes d'aquí i d'allà", a càrrec de Raig de sol.

Visita guiada a l’exposició “Atrapats”

El 21 d’octubre, a les 18 h, el grup de joves del Centre Obert Rialles ha previst fer una visita comentada de l’exposició “Atrapats” al Centre Cívic Riu que durà a terme el mateix fotògraf, Lucas Vallecillos. El grup està integrat per 15 persones (joves i educadors).

Xerrada online

Conversatori online “Defensant els drets laborals de les treballadores de la llar i de les cures a El Salvador i Catalunya” amb SITRADOMES (Sindicato de trabajadoras domésticas de El Salvador) i Sindillar (Sindicat de treballadores de la llar i les cures de Barcelona) on ens parlaran de la situació de les treballadores de la llar i de les cures a El Salvador i a Catalunya, de les reivindicacions i campanyes per a la defensa i exigibilitat dels drets laborals, com és la de la campanya per la ratificació del Conveni 189 de l’OIT en tots dos territoris.

Dimarts 26 d’octubre a les 19h (hora Barcelona) en streaming al canal de YouTube de CooperAcció

Amb la presència de:

  • Ariadna Aleida Román Flores i Rosa Elías: SITRADOMES – Sindicato de Trabajadoras Domésticas – i Las Febes. El Salvador.
  • Lisset Ramona Fernández: Sindillar – Sindicat de Treballadores de la Llar i les Cures. Barcelona.
  • Modera: Joana Martínez: representant del Grup territorial de CooperAcció a Santa Coloma de Gramenet.