En funcionament l’electrolinera de la Pallaresa

S'ha posat en marxa un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics a l’Av. Pallaresa, 86-88, amb 4 places de càrrega.

En el marc de la integració de Santa Coloma a la xarxa metropolitana de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), les anomenades electrolineres, s'ha posat en marxa un primer punt de recàrrega a l’Av. Pallaresa, 86-88, amb 4 places de càrrega. Està enllestit un segon punt al passeig Salzereda amb c. Cultura, encara pendent de la connexió amb la xarxa elèctrica d’ENDESA, per esdevenir operatiu.

Aquesta actuació s’emmarca en les iniciatives que impulsa l’Ajuntament per fomentar l’ús del vehicle elèctric com un element estratègic per avançar cap a una mobilitat més saludable i sostenible. Les electrolineres funcionen exclusivament amb energia 100% d’origen renovable.

Pla d’expansió del servei d’electrolineres

En un any aproximadament, la xarxa metropolitana de punts de recàrrega d'AMB multiplicarà per 10 les electrolineres actuals. Així, en 5 municipis metropolitans hi haurà una electrolinera, en 11 municipis n’hi haurà dues i en 20 municipis n’hi haurà tres o més.

A finals del 2024, les persones usuàries de vehicles elèctrics de l'àrea metropolitana de Barcelona gaudiran d’una de les xarxes públiques de punts de recàrrega ràpida més extenses del sud d’Europa.