“Emociona’t”, programa de suport emocional als i les adolescents de Santa Coloma

L’Ajuntament de Santa Coloma posa en marxa el programa ‘Emociona’t’ adreçat a tots i totes les adolescents i joves entre 12 i 26 anys amb l’objectiu de fomentar el seu benestar emocional i que es duu a terme en un context i horari de lleure.

Aquesta iniciativa conjunta dels departaments de Joventut i Salut pública de l’Ajuntament, és un servei d’orientació personal, per tant no es fan tractaments, ni s’atenen patologies ni tampoc substitueix la xarxa assistencial sinó que la complementa i pot actuar de pont amb altres serveis com salut mental i  situacions de violència entre d’altres.

Amb Emociona’t es treballa en dues línies:

  • Confidencial: ofereix acompanyament psicològic i emocional. És un espai individual, de curta durada amb una intervenció breu, focal i pràctica pensat per atendre adolescents i joves que necessiten o demanden acompanyament emocional, escolta, orientació o eines per gestionar conflictes sorgits de qualsevol àmbit del seu dia a dia. S'hi pot anar sol/a o acompanyat/da (una amiga, la parella…).
  • Tallers: activitats grupals fetes per especialistes cada una de les quals és un mitjà per assolir diferents objectius (de salut mental i emocional, de relació i altres). N’hi ha de puntuals (d’una o dues sessions) o amb una durada més llarga. En el seu disseny es té en compte les necessitats detectades en adolescents i joves, i les expressades per diferents organitzacions de la ciutat.

En aquest programa hi treballen dos professionals especialitzats en la psicologia, l’educació social i la relació amb joves. Quan necessitin un altre tipus d'intervenció més especialitzada es fa la derivació pertinent. Tothom pot recomanar o suggerir la participació d'una persona a Emociona’t. Tanmateix per fomentar l’autonomia personal ha de ser la persona interessada qui faci la demanda directament. El o la jove pot demanar hora, informació o expressar l'interès en participar en les activitats. I ho pot fer:

  • Presencialment amb l'equip d'Emociona’t acudint en persona els dimarts i dijous de 16 a 20 h al Mas Fonollar, o la resta d’horaris als equips del Mas Fonollar o del Rellotge XXI.
  • Trucant al 637 737 434 o amb un missatge (via WhatsApp o Telegram).
  • Per correu a emocionat@gramenet.cat

Si es considera que algú a qui li pugui interessar pot tenir dificultats per vincular-se al programa per iniciativa pròpia, es pot contactar amb l’equip per les mateixes vies i es treballarà conjuntament per facilitar-ne l’accés.