Els Plans municipals d’Ocupació ajuden a les famílies colomenques amb dificultats per accedir al món laboral

Des de finals de desembre, l'Ajuntament de Santa Coloma, a través de l'empresa municipal Grameimpuls, ha contractat a 131 persones de la ciutat. En el marc dels recursos dissenyats per l'Ajuntament per ajudar les famílies amb dificultats per accedir al món laboral, aquests llocs de treball s'engloben en l'edició 2008-2009 dels Plans d'Ocupació.

L'objectiu de la societat municipal és contractar fins a 190 persones durant tot el 2009, gràcies a la subvenció de més d'1,6 milions d'euros rebuda per part de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i l'Ajuntament de Santa Coloma.

La contractació de la major part d'aquestes persones és per sis mesos, per desenvolupar serveis d'interès general per a la ciutat i d'interès social per als colomencs. En aquest sentit, s'han contractat sis educadors per recolzar projectes d'infància i d’adolescència en situació de risc; d'una banda, per recolzar el projecte “Anem i Tornem a l'escola” i per ajudar els adolescents a integrar-se al món laboral. A aquestes persones s'afegeixen 125 més, de les quals set formaran part de l'equip d'Agents Cívics de Santa Coloma, una tasca molt important per a la ciutat que té per objectiu educar els i les colomencs i colomenques en les bones pràctiques de reciclatge i neteja de la via pública, i prevenir actes incívics.

La resta de persones contractades estan destinades als treballs de rehabilitació i millora de l'espai públic a diferents barris de Santa Coloma, ja sigui en zones de parcs i jardins, en obres públiques o en el manteniment de la xarxa elèctrica. Per beneficiar-se dels Plans d'Ocupació no existeixen condicions prefixades. A l'hora de seleccionar els candidats, l'Oficina de Treball de la Generalitat, que és l'organisme encarregat de fer la selecció, i Grameimpuls -responsable de la contractació- , tenen en compte la situació socio - econòmica de la persona i la seva adaptació al lloc de treball que ha de fer.

Per amés informació: www.grameimpuls.cat o bé trucar al 93. 466.15.65.