El projecte Eix Bruc comença a fer-se realitat amb la posada en marxa de les escales mecàniques

La posada en marxa dimecres dia 12 de setembre (19 hores) de les dues escales mecàniques instal·lades al tram final del carrer del Bruc, per fer més còmode el pas dels vianants a l'espai amb un desnivell de nou metres que hi ha entre els carrers de Mas Marí i Sant Pasqual, és la primera de les diverses actuacions que contempla el projecte Eix Bruc. Es tracta aquest d'un conjunt d'obres emmarcades en el procés d'intervenció integral de reforma que s'està portant a terme en els set barris de la Serra d'en Mena, que comparteixen Santa Coloma i Badalona, amb l'ajuda econòmica de la Llei de Barris de la Generalitat, i que inclou altres actuacions de gran importància que possibilitaran la millora dels barris del Fondo, Santa Rosa, Raval i Safareigs.
La instal·lació de les escales mecàniques s'ha completat amb la urbanització de 230 metres quadrats de l'entorn. Les obres han consistit en la renovació de les escales manuals ja existents per adaptar-les a la nova normativa, la renovació del paviment, del mobiliari urbà, l'enllumenat, el clavegueram i els sistemes de servei.
Aquesta intervenció és la primera de les que es faran realitat els anys vinents com a part del programa de creació de l'Eix Bruc, que arrenca amb la reforma integral del Mercat del Fondo, la connexió de Joan Valentí Escalas amb Liszt i la desaparició del Passatge de Sant Pasqual i la connexió amb Circumval·lació. Aquesta operació, que contempla la creació d'habitatge protegit, dues noves places públiques, una biblioteca, una guarderia, un supermercat i la millora de l'actual, el carrer Bruc està cridat a convertir-se en un nou eix comercial que unirà Badalona amb la nostra ciutat.