El Parc del Besòs, espai clau per a la migració d'ocells

Els seguiments ornitològics realitzats al Parc Fluvial del Besòs durant els mesos d'estiu han confirmat que aquest espai natural és clau en les rutes migratòries dels ocells.

El flux migratori d’aquests animals, que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada, ha estat més intens i variat ja que, a banda d’ocells aquàtics, també s'han vist diverses espècies de passeriformes.

Durant el mes d’agost, s’han realitzat dues jornades d’anellament científic, sense públic, que han suposat el marcatge de 93 tallarols de garriga, un petit ocell transsaharià. També ha estat remarcable l’anellament d’un capsigrany i d’un cucut, davant de Can Zam, una espècie anellada per primer cop al Parc.

Destaca l’èxit reproductiu de la parella de roquerols, que han ubicat el niu en un punt de l’estructura del pont de la C-31 a Sant Adrià de Besòs. Pel que fa a la resta d’animals, s'ha vist una serp blanca al tram dels canyissars, i s'ha trobat un excrement de llúdria a Montcada i Reixac. La identificació fou corroborada per Arnau Tolrà, qui està estudiant les llúdries a les conques del Besòs i la Tordera.

Propostes mediambientals per al proper cap de setmana

Aquest cap de setmana podreu gaudir dels següents tallers:

Dissabte 3 d'octubre a les 11:30h - Un món sota les pedres a Ecometròpoli
Recordeu que és necessari fer inscripció prèvia trucant al 618 007 230 (horari: de dilluns a divendres de 9h a 14h) o enviant un correu a ecometropoli@gramenet.cat

Diumenge 4 d'octubre de 10h a 14h - Jornada d'anellament científic al riu Besòs
No cal fer inscripció prèvia.

Informació sobre totes les activitats i inscripcions a: 618 00 72 30 i al correu: ecometropoli@gramenet.cat