El nou servei de bicicleta metropolitana "AMBici" més a prop

La col.laboració entre l’Ajuntament de i l’AMB impulsarà el transport sostenible en bicicleta a la nostra ciutat.

Fins a 2.600 bicicletes elèctriques es desplegaran en 15 municipis metropolitans, entre ells Santa Coloma de Gramenet, després que s’hagi adjudicat el servei de bicicleta compartida a una UTE de 3 empreses mitjançant un concurs públic. La col.laboració entre l’Ajuntament de i l’AMB impulsarà el transport sostenible en bicicleta a la nostra ciutat.

El projecte -creat per l’AMB i gestionat per TMB-  podria arribar a posar a disposició de la ciutadania fins a 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions d’estacionament en el primer trimestre de 2023. Com a mínim, la meitat de les estacions tindran punt de recàrrega elèctrica, mentre que la resta seran energèticament autònomes mitjançant plaques fotovoltaiques.

Pel que fa a la integració de l’AMBici amb el servei de Bicing de Barcelona, es contemplen dues línies d’integració: estacions de pont o de transferència dels dos serveis, ubicades en zones limítrofes de Barcelona amb els municipis metropolitans, i abonaments compartits dels dos serveis amb descomptes pels usuaris dels dos serveis.

Inicialment, el projecte preveu ubicar una d’aquestes estacions de transferència amb el Bicing, al costat de Santa Coloma, a Baró de Viver.

L’AMBici estarà plenament integrat amb el sistema de transport públic col·lectiu de la metròpolis de Barcelona, facilitant la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com el Bus Metropolità, el metro,  tramvia, ferrocarril, etcètera.