El nou Hospital de l’Esperit Sant és a punt d’obrir les seves portes

La Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) està planificant el trasllat de l’actual Hospital al nou, ja que el nou centre obrirà les seves portes el proper mes de juny. Per aquest motiu, la FHES i l’Ajuntament han planificat, durant tot el mes de maig, reunions informatives adreçades a la ciutadania per informar del trasllat i de l’obertura del nou Hospital, així com dels guanys que suposa un nou centre hospitalari, modern i que incorpora les últimes tecnologies, per a totes les persones que viuen a Santa Coloma de Gramenet.

El nou Hospital de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) és ja una realitat i iniciarà la seva activitat el proper mes de juny. La seva construcció és fruit de l’esforç de totes les persones que treballen i han treballat a l’Hospital, de les demandes de la ciutadania, de la perseverança dels integrants del Patronat i del suport del Departament de Salut del Govern de Catalunya a través del Servei Català de la Salut.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha donat ple suport a la Fundació de l’Hospital agilitzant la tramitació de les llicències i els permisos necessaris per a la posada en marxa del nou centre.
 

Trasllat del vell Hospital al nou

Abans de la posada en marxa del nou Hospital, hi ha un fet que és de vital importància i que requereix la col·laboració de tothom: el trasllat al nou Hospital i el tancament de l’Hospital actual. La FHES necessita l’ajut de tots els agents que fan possible el funcionament d’un hospital: els professionals, els usuaris i els seus familiars i les institucions. És per aquest motiu que la FHES i l’Ajuntament han organitzat les següents sessions informatives per a la ciutadania:

  1. Dimecres 9 de maig, a les 19 h, a la Biblioteca Can Peixauet.
  2. Dimecres 16 de maig, a les 19 h, al Centre Cívic del Singuerlín.
  3. Dimecres 23 de maig, a les 20 h, a la Biblioteca Central.

En aquestes trobades s’informarà de com s’està planificant el trasllat, de l’estructura física, dels guanys i la nova tecnologia del nou Hospital i del futur ús que es donarà als  pavellons que configuren l’actual Hospital.
 

Les principals millores

El nou edifici de l’Hospital de l’Esperit Sant possibilita donar un millor servei tant als usuaris com als professionals. Situat en un indret amb millor accessibilitat, compta amb el últims avenços en tecnologia, especialment el Servei de Diagnòstic per la Imatge, que passa de la radiologia analògica a la digital.

En conjunt, hi haurà un augment del confort per als usuaris, i el personal de l’hospital podrà desenvolupar millor les seves tasques professionals.
 

Els pavellons,  nous centres de servei

Amb l’inici de l’activitat del nou Hospital, el pavelló A, situat a la part baixa de l’antic recinte hospitalari, passarà a ser un centre sociosanitari que permetrà ampliar la cartera de serveis per als usuaris de la zona de referència. Comptarà amb 120 llits i una important Àrea de Rehabilitació. S’està elaborant el projecte, i els Serveis Centrals i Generals seran coberts pel nou Hospital.

Pel que fa al pavelló B, a la part alta, s’està estudiant habilitar-ho com a centre geriàtric