Emissió en directe per YouTube

El nou Ajuntament es constituirà en el Ple d’aquest dissabte, 15 de juny

Núria Parlon (PSC) renovarà el seu càrrec, ja que ha revalidat la majoria absoluta.

Aquest dissabte, 15 de juny (11 h), se celebrarà el Ple de constitució del nou Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Durant l’acte hi prendran possessió del seu càrrec els 27 regidors i regidores que van ser escollits per la ciutadania en les eleccions municipals del passat 26 de maig. Segons els resultats d’aquests comicis, el plenari colomenc, amb un total de 27 membres, estarà format per representants de quatre formacions polítiques: 17 regidors i regidores del PSC, 4 de C’s, 3 d’ ECP i 3 d’ ERC. La meitat d’aquestes persones entraran per primera vegada a formar part del consistori.

Una vegada que totes les persones electes hagin jurat el seu càrrec, procediran a fer una votació secreta per nomenar a la persona d’entre elles que serà el pròxim alcalde o alcaldessa de la ciutat per als propers quatre anys. Tenint en compte que el PSC, amb Núria Parlon Gil com a cap de llista, va revalidar la majoria absoluta, l'alcaldessa renovarà el seu càrrec.

El Ple de constitució començarà amb la formació d’una mesa d’edat, integrada pel regidor o regidora més gran i el o la més jove, amb el suport del secretari de l’Ajuntament. A la mesa també hi serà l'interventor i el tresorer municipal. Aquestes cinc persones dirigiran la sessió, comprovaran les credencials dels i les representants electes i declararan que l’Ajuntament resta constituït oficialment. Per últim, el Ple votarà el nou alcalde o alcaldessa.

S’habilitarà una pantalla a les dependències de l’OIAC (ubicada a la planta baixa de l’Ajuntament), des d’on es podrà seguir tot l’acte en directe. També es podrà veure el Ple per internet, a través d'aquesta pàgina web municipal.

Uns dies més tard, la primera autoritat de la ciutat convocarà un nou Ple que definirà el cartipàs municipal, és a dir, la repartició de les carteres entre els regidors i les regidores que formaran govern, així com la designació de les tinences d’alcaldia. En aquesta sessió no hi haurà altres temes a debat.

La primera sessió plenària de la corporació, amb la nova composició de l'equip de govern i dels grups de l'oposició, es farà més endavant, on ja es podran començar a tractar els temes referents al nou mandat polític 2019-2023.