El Dia Mundial dels Animals de Companyia clama contra l’abandonament i per la bona tinença

Al darrer ple de setembre es va aprovar, amb la unanimitat de tots els grups municipals, una moció contra el maltractament animal.

El diumenge 4 de octubre és el Dia Mundial dels Animals de Companyia, una cita que l’Ajuntament vol aprofitar per posar en valor la bona tinença animal, el no a l’abandonament i contra el maltractament, la necessària cura pels amics de companyia i el compromís de la ciutat envers una bona convivència i benestar dels gossos, els gats i les fures com a part important de la ciutat.

A Santa Coloma de Gramenet hi ha censats més de 5.000 gossos. Recordem que és obligatori censar el seu gos/a a l’oficina de l’OIAC, vacunar-lo i posar-li el xip.
Respecte als gats, la xifra de censats és només de 488 i és recorda l’obligatorietat de censar-los i de disposar de totes les vacunes obligatòries per a els gats. La ciutat també té cura dels gats ferals, de carrer, que son especialment protegits i només son alimentats per les persones alimentadores voluntàries, autoritzades amb un carnet de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’entitat animalista colomenca Veu Animal.

L’Ajuntament en aquests darrers anys ha creat una xarxa d’espais per a gossos amb més de 2.300 metres quadrats destinats al lleure, benestar i socialització dels animals. Aquests espais han de ser espais per la bona convivència i per això disposen d’un horari d’obertura i d’un servei de neteja diària, i son els únics espais on el gos pot anar deslligat. L’ordenança i el deure cívic obliga a recollir i netejar les necessitats dels gossos amb bosses o aigua.

Fruit del compromís de la ciutat de Santa Coloma envers als animals de companyia, al darrer ple de setembre es va aprovar, amb la unanimitat de tots els grups municipals, una moció contra el maltractament animal, adhesió anomenada pacte del Teguise, per aconseguir canvis legislatius a tota Espanya que evitin o castiguin amb majors condemnes actes de maltractament i crueltat amb els animals.