El dia 22 se celebrarà un homenatge al poeta Màrius Sampere amb motiu del seu 80è aniversari

El dijous 22 de gener (20.00) tindrà lloc al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré un homenatge al poeta Màrius Sampere amb motiu del seu 80è aniversari.

Màrius Sampere (Barcelona, 28-12-1928) celebra el seu aniversari amb tres obres a les llibreries: Pandemònium o la dansa de si mateix, el seu primer llibre en prosa, un recull de textos fragmentats que va començar a escriure fa més de quaranta anys; Altres presències, un recull de poemes curts, i l’edició de les actes del I Simposi Màrius Sampere, celebrat al Museu Torre Balldovina l’octubre del 2007 i que es van presentar en la quarta edició dels premis que duen el seu nom.

La trajectòria literària de Sampere és llarga i productiva. El recull L’home i el límit li va valer el Carles Riba el1963, tot i que l’obra no es va publicar fins a cinc anys més tard. Durant les dècades dels setanta i vuitanta continuaria acumulant premis,  com el Recull Maria Ribas i Carreras de poesia  per Poemes de baixa freqüència (1975) o el Premi Literari de Girona Miquel de Palol (1984), per Llibre de les inauguracions. El 1972, els Jocs Florals celebrats a Ginebra el nomenen mestre en gai saber.

És a partir dels 90 quan rep el reconeixement institucional i de la crítica, sobretot amb l’obra Les imminències, que li val el Premi de la Crítica Serra d’Or de 2002, el Ciutat de Barcelona de Poesia  de 2003 i el Premi Nacional de Literatura de 2003.

Santa Coloma de Gramenet celebra des de fa quatre anys el Premi Internacional de Poesia Màrius Sampere.