El casc històric de Santa Coloma: Fem Nadal Fem Ciutat

Durant els dies 18 de desembre de 2006 a 5 de gener de 2007, els comerciants del casc històric de Santa Coloma de Gramenet, i més concretament de la Plaça de la Vila i dels carrers adjacents, Anselm Clavé, Major, Sant Carles, Santa Coloma i Sant Jeroni, van aconseguir unir els esforços per organitzar una campanya que unís promoció comercial amb difusió dels valors cívics, adreçada als seus veïns.

Durant aquestes dates, els establiments participants, que gairebé van arribar a la centena, van mostrar, des dels seus establiments, un total de 100 carrells amb el lema “El casc històric de Santa Coloma. Fem Nadal Fem Ciutat. Al mateix temps, dues persones van estar desenvolupant les funcions de “Agents Cívics Uniformats” a qui es va encarregar les següents tasques:

-         Col·laborar amb l’Ajuntament en el manteniment de l’espai públic i detectar qualsevol aspecte que pogués afectar la via pública.

-         Ajudar i orientar els vianants del casc històric en trobar tot allò que poguessin necessitar. Per això, es van distribuir fins a 20000 plànols de la zona.

-         Repartir regals entre els més petits, com globus i caramels.

La traca final d’aquest acte va ser l’organització d’una xocolatada per al 31 de desembre, en que també es van repartir follets informatius de la festa major d’hivern.

L’objectiu de tot això no va ser altre que lligar les idees de civisme, promoció comercial i festa i identificar tots aquests valors amb el casc històric de la nostra ciutat i amb els seus comerciants.