Dues noves línies de microbús milloraran el transport públic entre els barris colomencs

Dijous que ve 22 de febrer s'iniciarà el servei de dues noves línies que, mitjançant microbusos, milloraran el transport entre els diferents barris de la ciutat. Els nous vehicles, de set metres de llarg, realitzaran el seu trajecte per carrers que per les seves dimensions de calçada no podien absorbir fins ara aquest servei. Dimecres, dia 21, es realitzarà la presentació de les noves unitats de l'empresa TUSGSAL, al parc d’Europa de la nostra ciutat, amb la presència de l'alcalde Bartomeu Muñoz.


Les Oliveres-Can Franquesa
El dia 22 de febrer es posaran en marxa les línies de microbús 802 i 803. La primera, la 802, realitzarà el seu recorregut entre els barris de les Oliveres i Can Franquesa, passant pel mercat de Singuerlín. L'itinerari, de 8 quilòmetres, serà el següent: carrer de Juli Garreta, Pep Ventura, av. de Francesc Macià, av. de Catalunya, Santiago Rusinyol, Anselm del Riu, Sants, Isaac Albéniz, Montseny, Còrdova, Cabrera, Menorca, Còrdova, Anselm del Riu, Singuerlín, Puig Castellar, Amèrica, Anselm del Riu, Francesc Macià, Pep Ventura i Juli Garreta. El 802 oferirà servei de dilluns a divendres, en horari de 7 del matí fins a les 20.55 hores.


Ramon Berenguer-Fondo
La nova línia 803 enllaçarà l'avinguda de Ramon Berenguer amb el barri del Fondo. L'itinerari, de 4,8 quilòmetres, partirà de l'avinguda de Ramon Berenguer i passarà pels carrers de Almogàvers, Aragó, Balears, Mn. Camil Rosell, Mercè, Alella i Beethoven, fins a l'estació de metro del Fons. De tornada, la ruta continuarà pels carrers de Verdi, La Plata, Cristófol Colom, Balears i avinguda de Ramon Berenguer. La 803 prestarà servei també de dilluns a divendres de 7 a 20,55 hores.


Millores en la línia 801
També a partir del dijous 22 de febrer es produirà una millora en el servei de la línia 801, que fa el trajecte des de La Bastida fins a l'Hospital de l'Esperit Sant, que passarà a tenir quatre vehicles en lloc dels dos actuals, el que permetrà que la freqüència de pas sigui cada 15 minuts. Així mateix, s'ampliarà l'horari en mitja hora, fins a les 22.15 hores.

Afavorir als barris perifèrics.
Els últims anys s'ha produït a Santa Coloma una important millora a la xarxa de transport públic de superfície. Els barris perifèrics i les zones amb carrers molt pendents, que no tenien suficient o fins i tot era nul el servei d'autobús, avui disposen de diverses línies i a més un grup de microbusos possibilita el transport públic en zones on fins fa poc era impensable. Avui fins al més alt dels barris de la ciutat, el de Can Franquesa, disposa d'una bona xarxa d'autobusos per a servei dels seus veïns.