Comença amb una gimcana el procés participatiu ‘Cap a l’accessibilitat universal a Santa Coloma de Gramenet’

També es presenta la campanya de sensibilització ‘Santa Coloma sense barreres’.

Aquest dissabte, 6 d’octubre, a la plaça de Pau Casals, s’ha encetat el procés participatiu ‘Cap a l’Accessibilitat Universal a Santa Coloma de Gramenet’  i s'ha presentat també la campanya Santa Coloma Sense Barreres’, la imatge gràfica d’un compromís per l’accessibilitat universal en aquesta ciutat, amb la presència de l’alcaldessa, Núria Parlon, i la regidora adjunta i ponent de Moviments socials, Entitats ciutadanes i Discapacitat, Carmen Arana.

S'ha dut a terme una gimcana per sensibilitzar la població sobre la importància de tenir una ciutat amb accessibilitat universal. La ciutadania ha participat en diferents activitats en les quals s'experimenten les dificultats en què es troben les persones amb discapacitat en la seva vida quotidiana.

Recordem que el Ple d’aquest Ajuntament, de 29 de març de 2017, va aprovar una Declaració institucional de suport a la declaració  “L’Accessibilitat universal, una contribució al bé comú”, un ferm compromís per avançar en l’accessibilitat universal. I al llarg dels darrers mesos, des de l’Ajuntament s’ha fet una diagnosi sobre l’estat de l’accessibilitat a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. És un treball tècnic realitzat de manera transversal per totes les àrees de l’Ajuntament.

L’Ajuntament posarà en marxa, al llarg d’aquest mes d’octubre un procés per tal d’escoltar i recollir les propostes de les entitats de la Taula de persones amb Discapacitat, per posteriorment elaborar el document  ‘Bases d’un Pla d’Accessibilitat Universal de Santa Coloma de Gramenet’, que servirà per redactar el ‘Pla d’Accessibilitat Universal de Santa Coloma de Gramenet’ en el proper mandat.

 A la campanya que s’inicia es recordarà també que totes les persones tindrem una discapacitat  al llarg de la nostra vida i que és important el compromís de tothom amb l’accessibilitat per tal de poder gaudir d’una vida amb plena autonomia personal