Control de plagues

Col·laboració ciutadana contra el mosquit tigre

L’Ajuntament insisteix en la importància de mantenir els patis i balcons sense racons amb aigua estancada, que és on creixen les larves.

Amb l’arribada de la calor augmenta la presència d’insectes que poden provocar molèsties a la ciutadania i, per tant, l’Ajuntament intensifica les accions del programa municipal de control de plagues per tal de garantir-ne el control, eliminació i desinfecció. Un dels més significatius és el mosquit tigre.

Es cria sobretot en recipients domèstics que hi pot haver en qualsevol pati o balcó. Un 80% dels focus estan en propietats privades i a qualsevol altura. No sol reproduir-se en aigua en moviment ni en grans superfícies com les piscines, basses plenes, el llac de Can Zam o la vora del riu, però, no obstant això, l’Ajuntament hi fa tractaments periòdics.

En el marc del programa municipal de control de plagues hi ha un pla específic de tractament d’embornals i espais de risc amb larvicida, però només és pot aplicar en casos en què es pugui delimitar l’espai.

Per a la resta, és fonamental la col·laboració ciutadana. S’han d’eliminar els llocs on puguin multiplicar-se les larves, d’aquí la importància de mantenir els patis i balcons sense racons amb aigua estancada, que és on creixen. Cal estar alerta sobretot amb els plats dels testos, garrafes d’aigua, safareigs, canelons de desguàs de les teulades, escletxes entre rajoles trencades, plats de menjar de gossos i gats, galledes de fregar...