Celebració de l’Any Nou Xinès

Per quart any consecutiu la ciutat celebra l’Any Nou Xinès (l’Any del Porc). L’Associació de Cultura Popular Xinesa, el grup d’artistes Huaxing i diversos serveis municipals han aconseguit aplegar els esforços de les entitats de la ciutat, les biblioteques, el Centre Cívic del Fondo, o el Centre de Normalització Lingüística L’Heura, per tal de donar-li a la celebració un caràcter plural i d’intercanvi.

Cal destacar la participació de comerços, restaurants i bars del barri del Fondo, que celebren l’Any Nou amb una oferta de  promocions, menús i plats especials, en col·laboració amb l’Agrupació i l’Associació de Xinesos de Santa Coloma. També es repartiran proverbis xinesos i s’engalanaran els carrers.

El dia 7 (18.00), a la Biblioteca Can Peixauet, es projectarà la pel·lícula Deseo, peligro(2007), de Ang Lee, VO en xinès, amb subtítols en castellà.

L’Any Nou Xinès enceta la segona setmana de celebracions a la Biblioteca del Fondo. Divendres 8 hi haurà un taller infantil per aprendre decoracions de l’Any Nou. El dia 11 (18.00) s’hi farà la cerimònia del te. El dia 12 (18.00), els més petits tenen una cita amb una sessió de contes explicats amb ombres xineses. Finalment, el 13 (17.00), el CNL L’Heura celebrarà els dotze anys de normalització lingüística de la població xinesa, amb un activitat sobre els dotze animals de l’horòscop xinès. 

Festa dels fanals

El dia gran de la celebració a la ciutat de l’Any Nou Xinès serà el dissabte 16 de febrer (17.00 h, plaça del Rellotge) amb la Festa dels Fanals. Hi haurà una rua i actuacions a la plaça del Rellotge, amb la participació de la Colla Castellera Laietans de Gramenet, la Colla Jove de Dimonis, el grup Retumbatú Batucada i Jak Coloma. Més informació, a www.gramenet.cat/xarxavalors