Bon balanç dels dos mesos de funcionament de la USIR

El 3 de juliol es va posar en funcionament la Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local.

En dos mesos, aquest grup de policies ha desenvolupat un treball eficaç, en part gràcies a la col·laboració de la ciutadania, que ha alertat o informat de possibles delictes.

Balanç de servei de la USIR

830 persones identificades en dos mesos als espais públics (places, parcs, equipaments municipals, etc.) i als establiments que presenten infraccions de qualsevol tipus i generen molèsties al veïnat dels barris de la ciutat.

Actuacions a plaça Vilaseca, plaça Catalunya, jardins Ernest Lluch, plaça Pau Casals, plaça de la Vila, plaça Mediterrània, parc dels Pins, plaça Can Peixauet...per preservar el descans de la ciutadania de Santa Coloma.

162 denuncies en relació al consum i/o tinença de substàncies estupefaents, entre elles, 36 denuncies en relació a la tinença d’armes prohibides (tipus navalla o similar).

19 persones detingudes per diferents fets delictius que porten associades penes de presó (robatoris violents, lesions greus i sobre tot per violència masclista.

35 denuncies per infracció a les diferents Ordenances Municipals en les seves modalitats (neteja, soroll, consum d’alcohol, etc.).

Recuperació de 8 habitatges d’ocupacions en “calent” on diverses persones han estat detingudes per delictes de desobediència greu als agents de l’autoritat. En 3 d’aquestes intervencions, la unitat USIR ha estat activada específicament Mossos d'Esquadra amb la finalitat d’accedir a l’interior d’aquests immobles ja que els autors dels fets es negaven a obrir la porta i finalment han quedat detinguts per desobediència greu als agents de l’autoritat.

9 requeriments judicials de citacions i esbrinaments de domicili.

3 denuncies en relació amb infraccions de gossos potencialment perillosos.

15 persones encartades en diligències penals sense realitzar la seva detenció que són investigades/denunciades per delictes lleus o contra la seguretat del trànsit.

Col·laboració amb els Mossos d'Esquadra desprès de demanar els nostres serveis com reducció de persones amb transtorns mentals que presentaven conductes agressives, desmantellament d’un taller il·legal de bates i mascaretes o baralla entre 50 persones en plaça Xavier Valls.

Intervenció de diverses eines susceptibles de ser emprades en ocupacions d’immobles i robatoris amb força, recuperació de vehicles sostrets, intervencions en matèria de joc il·legal i recuperació de 12 mòbils smartphone robats.

Accions Covid-19

  • 15 denuncies per no portar la mascareta obligatòria 
  • Tancament de locals que haurien de romandre tancats segons la normativa vigent amb la pandèmia 
  • Control de l’afluència de persones al Parc Fluvial del Besòs