Augmenta un 23% la inversió municipal en el manteniment i la millora dels parcs i jardins

Aquest dimarts 19 de juny, l’alcaldessa Núria Parlon ha presentat al parc Europa el nou contracte i la nova imatge del servei de manteniment i neteja dels parcs i jardins d’aquesta ciutat.

L’objectiu del nou contracte és millorar la qualitat i ampliar el nombre de serveis realitzats en els espais verds. Per tal d’aconseguir-ho, s’ha previst una inversió de 2.160.979€, el que representa un increment del 23% respecte al darrer contracte, gairebé mig milió d’euros.

Segons el Pla d’Acció Municipal (PAM) que desenvolupa l’Ajuntament, la cura dels espais verds de Santa Coloma de Gramenet és molt important per a la ciutadania, que durant el procés d’elaboració del PAM va valorar com a molt important l’objectiu de ‘Protegir i millorar els espais naturals’ de la ciutat. Seguint aquest full de ruta, el nou contracte per al Servei de Parcs i Jardins signat per Ajuntament incrementa un 25% la plantilla, renova totalment la flota de vehicles, i contempla la creació de noves zones verdes.

En la presentació, l’alcaldessa ha estat acompanyada per la tinenta d’alcaldessa responsable d’Espai Públic, Lidia Montero; el regidor de Medi Ambient, Àlvaro Rodilla, i bona part de la plantilla de treballadors i treballadores del Servei de Parcs i Jardins.

Millores destacades

S’han incorporat 9 treballadors a l’equip de Parcs i Jardins, que ara disposa d’un total de 45 professionals. A banda d’això, s’ha renovat per complet la flota, amb 23 nous vehicles, 6 dels quals són elèctrics. Aquests models disminueixen de forma substancial el soroll i la contaminació mediambiental. 

Les zones verdes a mantenir s’han incrementat en un 6%, passant de 380.132 m2 a 403.692 m2, afegint-hi espais com per exemple l’entorn del Skate parc de Can Zam. Alhora, està previst que es renovin i augmentin les plantacions, i que s’incorporin diferents varietats vegetals, per incrementar la biodiversitat i afavorir el control de plagues. També es millorarà el mobiliari urbà, les instal·lacions del reg i la pintura.

Nova imatge


L’alcaldessa Núria Parlon ha dit que l’Ajuntament fa una inversió important en el manteniment dels parcs i jardins de la ciutat però que ‘la cura dels espais verds és una responsabilitat compartida amb tota la ciutadania. Que és necessari un compromís cívic, a banda de l’esforç municipal, per poder gaudir de les condicions més òptimes dels espais públics verds’.

Precisament, el claim de la nova imatge ‘Amb tu, fem natura’, que ja es pot llegir en tots els vehicles de la nova flota i en la roba de treball de la plantilla de Parcs i Jardins, vol reforçar aquest valor de complicitat, participació i implicació en el manteniment dels espais verds.

La imatge del nou logotip es composa d’un arbre amb les seves fulles disposades en corones circulars, de les quals l’exterior sembla que s’eixampli i expansioni, per transmetre que els beneficis que aporta la vegetació per a la qualitat mediambiental, s’escampen arreu.

Mentre que la papallona, aporta un toc de lleugeresa, i placidesa al conjunt. Hi destaca també la presència gràfica de dues espècies que s’han convertit en icones de la natura urbana de Santa Coloma de Gramenet: el Blauet i la Marieta, i que són molt reconegudes per la població infantil. Amb aquesta nova marca, tranquil·la i vital alhora, es vol convidar tothom a la calma i a prendre la fresca o resguardar-se sota les branques dels més de 10.000 arbres que actualment hi ha a la ciutat.