Córrer contra el càncer

Aquest diumenge tenim una cita amb la Cursa per la Vida

Aquesta és la cursa pionera a Catalunya de l’AECC, i enguany espera rebre a unes 5.000 persones participants. Tothom hi pot participar, no té un caràcter competitiu, i l’objectiu és recaptar fons per a la prevenció, la recerca i la lluita contra el càncer.

Santa Coloma mostrarà un cop més el seu esperit més solidari i la seva vocació esportiva en aquesta iniciativa, que se celebrarà aquest diumenge 20 d'octubre, a partir de les 10.30 hores. En anteriors edicions la població s'ha bolcat de forma massiva i alegre en aquesta festa solidària, que en 2018 va reunir més de 4.000 persones. Aquest any es vol arribar a un nou repte i batre el rècord de participació, amb unes 5.000 persones participants "en una prova que combina esport i solidaritat" en paraules de l'alcaldessa.

Accessible a tothom

Aquesta cursa no és competitiva i està pensada perquè tothom pugui participar, sense distinció de categoria, edat o sexe. El recorregut de 5 quilòmetres és molt suau i pla, com un passeig per la ciutat que es pot fer caminant o corrent. Comença al parc metropolità de Can Zam i continua pel parc fluvial del riu Besòs fins a on es desvia per les avingudes de la Generalitat, Francesc Macià i Pallaresa fins a la meta situada al parc de Can Zam.

Aquí teniu el recorregut detallat per carrers i vies que patiran restriccions de trànsit fins al migdia: parc de Can Zam, Incorporació al carrer Clara Campoamor (davant Cacaolat) - pg. Can Zam - parc fluvial accés Pallaresa (sota el pont de la B-20) - Sortida accés Peixauet - c. Jacint Verdaguer - Av. Sta. Coloma - av. Generalitat - plaça de la Vila - pg. Llorenç Serra - av. Francesc Macià - av. Pallaresa (ascendent) - av. Pallaresa (descendent) - volta interior pistes atletisme - creuament recinte Can Zam - c. Pilar - c. Victor Hugo - arribada parc de Can Zam.

A més, aquest diumenge no és podrà accedir al Parc Fluvial del Besòs en bicicleta des de les 10'15 a les 12'00 hores. La seguretat dels corredors i corredores fa incompatible la circulació de bicicletes al parc Fluvial. 

Aquest dijous 17 ja s'han esgotat els dorsals de les inscripcions. Moltes gràcies a tota la ciutadania de Santa Coloma per aquesta magnífica acollida.

Una causa justa

Objectiu primer d'aquesta cursa és recaptar fons per a la prevenció, la investigació i la lluita contra el càncer, a més de donar a conèixer la naturalesa i la problemàtica d'aquesta malaltia. Totes les donacions econòmiques que s'aconsegueixin es destinaran, mitjançant l'Associació Catalana Contra el Càncer, el treball per aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen càncer, i potenciar la seva investigació.

L'Associació Espanyola Contra el Càncer a Santa Coloma de Gramenet es va crear el 1999. Porten a terme actuacions de suport a les persones afectades, que ofereixen de forma gratuïta, com tallers de manualitats, pilates o pintura a l'oli, sessions amb una psico-oncòloga (tant per a la persona afectada com per als seus familiars), servei a domicili per a tractaments pal·liatius i d'acompanyament a l'hospital local de la Fundació de l'Esperit Sant, conferències amb persones expertes, així com campanyes de prevenció.