Aquest diumenge s'inaugurarà la plaça de Josep Tarradellas, a La Guinardera, amb una festa per a tota la família

Amb una festa matinal per a tota la família, que comptarà amb la presència de l'alcalde, Bartomeu Muñoz, el diumenge 17 de febrer, a partir de les 11.30, tindrà lloc la inauguració de la plaça de Josep Tarradellas, un nou espai d'ús públic al barri de La Guinardera molt pròxim a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. És el nucli d'un projecte integral que uneix zones verdes i equipaments, i que redundarà favorablement en la qualitat de vida dels veïns.

La festa d'inauguració començarà a les pistes de minitennis amb diverses activitats lúdiques dirigides per monitors especialitzats. A les 12.00 del migdia desfilarà un colorista cercavila de la Colla de Gegants i Capgrosos, des de la plaça de la Sagrada Família fins al nou enclavament de la Guinardera. Finalment, a les 12.30 el grup Xip Xap animarà la festa amb molta música, ball i jocs.
La plaça que porta el nom de l'expresident de la Generalitat té una superfície de 3.326 metres quadrats i ha suposat una inversió de 643.684,32 euros. Està situada sobre l'aparcament municipal de recent construcció, entre la comissaria dels Mossos i el carrer de Anselm de Riu. Aquests equipaments, la nova plaça i les escales mecàniques que aviat facilitaran la seva connexió amb el carrer de Milton formen un àmbit d'important activitat ciutadana.
La plaça és de configuració plana i està conformada per dues plataformes, a les quals es pot accedir a peu o a través de dues rampes suaus des dels carrers del Romaní i de Anselm de Riu. La plataforma inferior està destinada a l'ús de persones adultes, i la superior, pavimentada amb terra seleccionada, va equipada amb jocs infantils. Les dues plataformes disposen de mobiliari urbà: bancs de fusta, papereres, pilons de protecció, dues fonts, baranes de ferro galvanitzat i protecció per a la zona de jocs. Existeixen a més tres fileres d'arbrat que completen aquest nou espai d'ús públic.