ACTUALITZACIÓ Prevenció d'incendis forestals - Es rebaixa l'alerta a nivell 2

A partir del dilluns 15 d’agost es podran aixecar les restriccions en l'accés als espais naturals de la nostra ciutat.

ACTUALITZACIÓ - Aquest dilluns 15 d'agost es rebaixarà el nivell d'Alerta del Pla Alfa INFOCAT a nivell 2 i es podran aixecar així les restriccions d'accés als espais naturals.

La millora de les condicions meteorològiques permet sortir de l'Alerta Alfa 3.

 

Davant l’empitjorament de  les condicions meteorològiques previstes pels propers dies s’activen noves mesures restrictives a partir d’aquesta propera nit. Davant d’aquesta situació a proposta del Comitè Tècnic i amb el vistiplau del Consell Assessor del Pla INFOCAT, s’ha acordat activar les mesures restrictives vinculades al risc d’incendi a partir de les 00:00 h del dissabte 13 d’agost i vigents fins nou avís. Es manté la crida a l'extrema prudència i ús responsable dels espais naturals. El risc no ha desaparegut. De fet, la massa forestal continua en risc alt d'ignició.

Afectació de l'alerta Alfa 3 als espais naturals de Santa Coloma

A partir de les 00:00 h del 13 d'agost s'activen les següents restriccions:

  • Tancats tots els accessos al Parc de Serra de Marina des de Santa Coloma.
  • Tancat l'accés al camí del Poblat Ibèric des de Can Franquesa.
  • Tancat l'accés a Sant Jeroni de la Murtra.
  • Tancat l'accés de vehicles i vianants al camí de la Font de l'Alzina. Només es permetrà l'accés amb vehicle als treballadors del restaurant Font de l'Alzina. Els clients haurien d'accedir caminant.
  • Tancat l'accés a vianants al parc fluvial del Besòs als trams: de Can Zam fins a Montcada i Reixach (marge esquerre) i des del Pont Vell fins a Montcada i Reixach (marge dret).

Policia Local, en col·laboració amb Mossos d’Esquadra, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), Agents Rurals i Protecció Civil despleguen un dispositiu especial de vigilància. La previsió és que el dispositiu es mantingui durant tot el cap de setmana.

Cal recordar que en particular es mantenen les limitacions de vianants, per a activitats d'oci i esportives i de la circulació de vehicles de motor al medi natural. Aquesta limitació no és aplicable als residents ni activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.