170 comerços del Fondo participen en el pla pilot de civisme al barri

Per informar i conscienciar comerciants i ciutadans sobre la importància de fer un bon ús de l’espai públic, millorar la neteja viària dels carrers i evitar les actituds incíviques s’ha posat en marxa un pla pilot d’agents cívics al barri del Fondo. La iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Santa Coloma amb la col•laboració de l’Agrupació del Comerç i la Industria (ACI) i l’associació Fondo Comerç. Aquesta és la primera d’un seguit d’actuacions que es realitzaran durant aquest any.

Al 2007, a Santa Coloma es van recollir unes 2,5 tones de paper i cartró,  1,2 tones de vidre i quasi 700.000 quilos d’envasos als contenidors de recollida selectiva de la ciutat. El bon ús del reciclatge d’aquest residus és fonamental per a mantenir la ciutat neta i cuidar el medi ambient, tasca que han de seguir tots els colomencs, així com els comerciants de la ciutat.

Tots els comerciants aprenen bones pràctiques cíviques

El barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet és un dels que acull un nombre més elevat de ciutadans extracomunitaris de la ciutat, i la funció d’aquests agents cívics és la de donar a conèixer a comerciants i ciutadans quins són els drets i deures a casa nostra.

El comerç és un actor fonamental en la vida d’aquest barri de la ciutat. És per això que la campanya que s’inicia es dirigeix en bona mesura als comerciants, assessorant-los i facilitant-los informació en temes d’eliminació de residus i de neteja.

Per una banda, els dissabtes en un punt d’informació a la Plaça del Rellotge, els agents cívics informen sobre les bones pràctiques de civisme per mantenir la ciutat neta i respectar el medi ambient. A més, entre setmana, els agents cívics en parelles, estan informant els comerços del Fondo i fins ara ja han visitat 170 comerços del barri. En 15 dies, aquesta tasca dels agents cívics s’estendrà al Barri Llatí i Can Mariner, entre d’altres zones de la ciutat, i s’instal·laran dos punts d’informació més, un a l’entorn del Mercat de Segarra, cada dilluns, i un altre a l’entorn del Mercat de Singuerlín, cada dijous, coincidint amb els encants setmanals.