Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet logo

El Butlletí: 20 anys amb tu

Hola, veïna! Hola, veí! Com va? Enguany venim amb ganes de celebrar tot  el que s'ha aconseguit i continuar sense perdre la capacitat d'aprendre els uns dels altres com a eix transversal amb un model respectuós de gestió de les relacions i els conflictes. Tenim moltes notícies, aquí us les expliquem!

Des de fa 20 anys, persones i col·lectius assumim un compromís amb Santa Coloma: el de treballar al nostre àmbit més proper per tal d’ajudar a establir un marc de convivència positiu i difondre les actituds cíviques i el respecte pels espais compartits.

La Xarxa compleix 20 anys amb el compromís i col·laboració entre professionals, entitats i veïns i veïnes i es compromet, especialment, en la tasca de transmetre informació veraç, objectiva i contrastada sense fake news, per resoldre els errors de percepció, la desinformació i els estereotips que dificulten la convivència.

Dues dècades d'activitats, formacions, trobades, jornades amb l'objectiu principal de visibilitzar i reconèixer la realitat intercultural de la nostra ciutat. Per tot això, volem celebrar amb tu tot el que s'ha aconseguit i posar en comú el camí que ens queda per recórrer. Perquè aquesta xarxa és la xarxa de tothom.

Enguany continuem amb el treball que defensem des de fa 20 anys: La importància de crear grups, millorar el sentiment de pertinença i la creació de vincles en comú i, a la vegada, aprenem les estratègies proactives i proventives que proposa la cultura restaurativa per desenvolupar una comunitat amable i restaurativa. El nostre objectiu? Una comunitat que posa en el centre a les persones.

A les nostres formacions i les activitats en les quals col·laborem, treballem com s’entén el conflicte, la violència, les conductes desafiants, i també la provenció i la prevenció des de la cultura restaurativa.

Tot això amb l'objectiu de superar el sistema de les sancions administratives, els càstigs, els reglaments de gestió de la convivència que se centren en el paradigma punitiu, per exemple, amb processos concrets que promouen el desenvolupament moral de les persones, l’empatia, la responsabilització, la identificació d’emocions i necessitats i la reparació.

Aquestes setmanes de 2024, les 397 veïnes i els veïns i les 70 entitats adherides, així com les i els professionals, conformen un projecte que vol continuar creixent. La feina de sensibilització feta aquests mesos participant en diferents grups de treball i accions ens porta a elaborar un nou full de ruta.

Perquè Santa Coloma és la Xarxa i la Xarxa és Santa Coloma, una declaració d’intencions per estar junts i juntes per seguir construint la convivència com, per exemple les accions de  memòria històrica del districte III  o l'activitat comunitària als barris del 'Ravaleando'.

Santa Coloma fa més de 20 anys que aposta pel model de ciutat intercultural i, per aquest motiu, és una de les 40 ciutats que forma part del projecte europeu Intercultural Cities, dins de la Red Española de Ciudades Interculturales (RECI).

Aquest model de gestió es basa en la construcció d’un discurs positiu sobre la diversitat existent a la ciutat, el foment de la participació i interacció social entre la diversitat de ciutadans i la lluita contra la discriminació i exclusió de persones i col·lectius.

Algunes de les accions que Santa Coloma ha posat en marxa en aquest sentit són la nostra Xarxa, l’Equip de mediació i el centre d'Informació i Assesorament a Persones Estrangeres (CIAPE).

Des de la Xarxa col·laborem i organitzem accions com l'Any Nou Xinès, o les Conversatòries  o la Passarel·la de Dones.

Res més!  A les teves xarxes i pels xats de Whatsapp, comparteix únicament notícies i informació oficial i contrastada. Tens rumors, notícies o info sense contrastar i vols eines per verificar o desmuntar-ho? Contacta amb nosaltres!

Tan aviat com puguem una de les nostres tècniques es posarà en contacte amb tu!

XARXA DE VALORS
Carrer de Wagner, 19 - 08923 Santa Coloma de Gramenet - Barcelona
Tel.: 93 462 40 00 ext.3171


Veure en el navegador · Alta-baixa del newsletter · Contacte