Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet logo

El Butlletí #18

El Butlletí #18

Hola, veïna! Hola, veí! Com va? Enguany a Santa Coloma continuem sense perdre la capacitat d'aprendre els uns dels altres com a eix transversal amb un model respectuós de gestió de les relacions i els conflictes. Per això, des de La Xarxa us volem parlar de cultura restaurativa!

Aquest 10 de març a l’espai de La CIBA tindrà lloc una jornada per apropar i desenvolupar la cultura i l’enfocament restauratiu que facilita la convivència i ajuda a construir comunitat. Segueix llegint!

Vols contribuir al creixement de Santa Coloma de Gramenet? T’agradaria que les relacions entre veïns i veïnes fossin respectuoses? Penses que necessitem més eines per a la millora de la convivència? Vine  a les jornades A Santa Coloma, fem cultura restaurativa. Serà el punt de partida d’una nova iniciativa municipal, que des de la mirada i les pràctiques restauratives pretén contribuir a una millora de les relacions des de la prevenció i la provenció. A l’acte s’explicarà què és la cultura restaurativa, compartirem les bones experiències d’altres municipis del nostre territori en aquest àmbit i veurem com podem implementar aquesta estratègia en el nostre entorn.

La jornada l’obrirà l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. Al llarg del matí hi participaran experts de renom internacional com Belinda Hopkins i Terence Bevington, per explicar amb claredat què és la cultura restaurativa. Amb la Mònica Albertí i Elisenda González, coneixerem de primera mà tots els detalls del projecte al nostre municipi. A més, amb un cafetó a la mà podrem fer una passejada entre l’exposició de pòsters que els i les joves de diversos instituts de Santa Coloma han preparat per a explicar la seva participació en el projecte i  les seves experiències.

Abans d’acabar la jornada, hi haurà espais per conèixer-nos, relacionar-nos i fer comunitat. Ens uneix l'interès per la gestió respectuosa de les relacions i el conflicte. No t'ho pots perdre. Vine a fer cultura restaurativa!

Es pot assistir a la jornada en dos formats: 

- Presencialment, amb inscripció prèvia a través de grameticket.cat

- En streaming, amb inscripció prèvia per correu electrònic a l’adreça  serveideconvivencia@gramenet.cat

Una veïna i un veí es troben pel carrer i parlen una bona estona. Dues visions diferents, plenes d'experiències, prejudicis i percepcions diametralment divergents que es reconeixen, s'entenen a l'espai compartit de Santa Coloma. 

A vegades, només mirant les coses entre tots, ens adonem del seu significat i del valor que tenen a la nostra vida. Compartim mirades és la nostra nova manera d'explicar com podem veure de manera compartida una ciutat, una idea, un sentiment o a la gent que ens envolta.

Aquest és el nostre repte d’enguany 2023. Com sempre, des de la reflexió i l’autoreflexió, i el foment del pensament crític: toca compartim mirades

Fins aqui! Recorda! A les teves xarxes i pels xats de Whatsapp, comparteix únicament notícies i informació oficial i contrastada. Tens rumors, notícies o info sense contrastar i vols eines per verificar o desmuntar-ho? Contacta amb nosaltres!

Tan aviat com puguem una de les nostres tècniques es posarà en contacte amb tu!

 

 

XARXA DE VALORS
Carrer de Wagner, 19 - 08923 Santa Coloma de Gramenet - Barcelona
Tel.: 93 462 40 00 ext.3171


Veure en el navegador · Alta-baixa del newsletter · Contacte