La feina de sensibilització realitzada aquests mesos participant en diferents grups de treball i accions ens porta a elaborar un nou full de ruta. Noves mirades amb les quals compartir idees, experiències i sentiments. Perquè Santa Coloma és la Xarxa i La Xarxa és Santa Coloma, una declaració d’intencions per estar junts i juntes per seguir construint la convivència.
Com a novetats d’aquest trimestre destaquem dos nous projectes del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme:
— el primer amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb l’objectiu d’impulsar i desenvolupar la Cultura Restaurativa a Santa Coloma de Gramenet. El projecte s’inicia aquest curs i finalitzarà el desembre de 2024.
— El segon amb el Consell d’Europa el desenvolupament de l’eina FAST LISA. En col·laboració amb municipis i universitats de 3 països europeus diferents i amb l’ajuda dels joves de la ciutat, estem desenvolupant una nova eina per detectar i aturar els discursos d’odi en línia.
Pero no només hem assolit nous projectes, continuem amb els projectes i les accions comunitàries que ja tenim en marxa:
— El 26 de setembre fem una sessió de formació amb la nova promoció de Policia Local on presentem les nostres estratègies i campanyes per minimitzar l’impacte dels rumors.
— El 28 de setembre participem en el grup focal que organitza la Càtedra de Mediació ciutadana de la Universitat Pompeu Fabra.
— El 30 d'octubre fem una sessió de formació amb les Agents Cíviques on presentem les estratègies i campanyes de sensibilització de La Xarxa de Valors.
— El 30 de setembre ens vam veure al Plenari de la Taula de Salut Mental i Addiccions, a la que s’afegeix l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i on atenem a les dificultats als centres d'atenció i seguiment i als serveis d'atenció a les addiccions.
— L'últim dijous de cada mes ens hem trobat a l’EREIA: la plataforma de treball, intercanvi i interacció de 61 serveis, públics i privats, de Santa Coloma de Gramenet que treballen amb una població comuna: els infants i adolescents del municipi, amb l’objectiu de millorar la coordinació i derivació a partir d’un coneixement més estret dels diferents recursos i de l’aproximació mútua, així com millorar assistència, la intervenció i l’orientació de les seves diferents situacions
— El 16 d’octubre participem en la mostra Sabors del Món, on podem gaudir de diferents cuines i sabors dels nostres veïns i veïnes, de la mà (i la cuina) de 10 restaurants de la ciutat.
— El 21 d’octubre i el 16 de desembre fem dues sessions d’acollida del Mòdul C de CIAPE, on compartim experiències i fem pinya.
— Durant els mesos de novembre fins al febrer continuem amb la nostra participació en la taula tècnica i l’organització de la celebració de l’Any Nou Xinès 2023, any del conill.
— Aquesta tardor hem donat suport a l’equip que organitza el Ravaleando 2022, perquè puguem continuar gaudint de les festes i l’acció comunitària al nostre barri
— Participem en el grup de treball i espai formatiu Laboratori d’Acció comunitària amb diferents entitats i agents comunitaris, on compartim les nostres experiències en l’acció comunitària de la mà dels professionals de l’UAB CER Migracions.
— Durant el mes de desembre participem en l’organització, coordinació i participació del projecte de dinamització comercial Viu el Fondo al Nadal on participen altres recursos, entitats i serveis del barri del Fondo amb propostes compartides de tallers diversos i una gimcana. Vau poder veure el nostre taller de Xapes?
— A més, des del mes de desembre estem acompanyant i donant suport a una nova acció comunitària al barri del Singuerlín que podreu conèixer ben aviat!