Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet logo

El Butlletí de La Xarxa: Estiu 2021

Aquest estiu, cuidem-nos!

Hola, veïna! Hola, veí! 

Les vacances ja són aquí! i amb elles acaba un altre curs de treball en favor de la interculturalitat i el civisme. Però abans de fer-ho, aquí teniu l’últim butlletí del curs de La Xarxa amb un desig: aquest estiu, cuidem-nos!

Una acció inequívocament comunitària per trobar-se i construir nous vincles i escenaris de col·laboració després de les vacances.

#La força de les paraules

Aquest curs, enfront dels missatges d'odi i crispació relatem i posem en comú experiències, sentiments i vivències per construir noves narratives interculturals, hem creat La força de les paraules, una campanya de sensibilització que busca descriure i visibilitzar el treball en positiu de La Xarxa enllaçant amb el dia a dia de les persones a través de les xarxes socials. 

La selecció de termes és fruit del treball conjunt del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme, i el Centre de Normalització Lingüística L’Heura. El TERMCAT s’ha encarregat de la redacció de les definicions i de l’edició del vocabulari en línia.

La paraula és el vehicle a través del qual expressem el nostre pensament. Cada paraula és una unitat de significat. Creiem en la força de les paraules. El vocabulari és una eina de treball per a la reflexió, el debat i la difusió de noves mirades  amb les quals compartim experiències per a guanyar el relat del progrés social i la convivència.

Volem omplir de contingut i perspectiva intercultural el significat de paraules i conceptes, acompanyat de les mateixes vivències dels relators i les relatores que ens ajudaran a donar valor a la força de les paraules el proper curs.

#Nous reptes a Centres per la Convivència

Des de La Xarxa volem agrair a totes les participants per les ganes d’aprendre, compartir i continuar construint els Centres per la Convivència. Perquè, si creixem plegades, res ens atura!

Des del seminari de coordinació Centres per la Convivència estem acabant d'organitzar l'Espai de Treball en línia Joves en Xarxa, on l'alumnat dels instituts participants, ens presentaran les seves descobertes en relació amb l'ús i relacions a través de les pantalles. En aquest informe trobareu més info sobre les activitats d'aquest curs i el pla per al curs que ve.

 

 

#Conversàtories

Conversatòries és un projecte intercultural d’àmbit comunitari i de gènere executat des de La Xarxa de Valors. Un punt de trobada on conèixer diferents històries de vida, totes amb experiències positives de ciutat i superació, reflex de les dones als nostres barris.

 

Durant el curs, les dones del grup Conversatòries hem mantingut el contacte a través d'un grup WhatsApp, on la reflexió, el diàleg, les accions i el suport emocional han sigut el nostre eix central. Entre totes hem creat una nova postal del que per nosaltres significa el grup.

#Som Xarxa!

Vols formar part de La Xarxa? No ens miris, uneix-te! Si creus en una ciutat oberta i plural, si vols treballar pel civisme i la convivència, i formar part d’una xarxa de gent que pensen com tu. Apunta´t de forma individual o amb la teva associació!

I si tens rumors, notícies o informació sense contrastar i vols eines per verificar o desmuntar-ho, contacte amb nosaltres!

Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme serveideconvivencia@gramenet.cat

La Xarxa de Valors xarxavalors@gramenet.cat 

La nostra web i les xarxes socials són la millor manera de seguir el treball del dia a dia de la Xarxa i del Servei. Així que si vols estar informat en cada moment, segueix-nos tant a Twitter com a Facebook!

Malgrat la situació en la qual vivim, us desitgem unes setmanes de descans, alegria i moltes cures. A la platja, a la muntanya o en carretera, recorda seguir la normativa vigent de les autoritats perquè tot surti bé... perquè estiguem bé.

Aquest estiu, entre totes i tots, cuidem-nos!

 

XARXA DE VALORS
Carrer de Wagner, 19 - 08923 Santa Coloma de Gramenet - Barcelona
Tel.: 93 462 40 00 ext.3171


Veure en el navegador · Alta-baixa del newsletter · Contacte