Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet logo

El Butlletí de La Xarxa: especial Any Nou Xinès 2021

#CelebremAnyNouXinès!

Feliç #AnyNouXines, veïnes i veïns! Un any més, La Xarxa organitza amb L'Associació Cultural Popular Xinesa la celebració de l'Any Nou Xinès amb les tradicionals activitats programades per entitats i professionals de diferents àmbits de la ciutat.

 

Des del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme del Ajuntament de #SantaColoma us desitgem una bona entrada de l'#anydelbou metal·lic!

#L'any nou a la cultura xinesa

L’Any Nou Xinès, també anomenat a la Xina la Festa de la Primavera, és la festivitat tradicional més important del calendari xinès, celebrada també en altres països de l’Àsia oriental.

La celebració es basa en el calendari lunisolar utilitzat tradicionalment a la Xina. Les activitats comencen el primer dia del primer mes lunar i acaben el dia quinze, quan se celebra la Festa dels fanalets. La vigília de Cap d’Any, se celebra l’equivalent a la Nit de Cap d’Any occidental. 

Segons la mitologia xinesa, la personalitat de cada individu està associada amb un animal que la representa depenent de l’any lunar de naixement. Així, aquest 2021 és l’any del bou un signe que representa la prosperitat a la qual s’arriba gràcies al treball fort i la determinació, així com la intel·ligència i la confiança, ja que els bous són perseverants, tenaços i posen molta obstinació en el que fan.

En aquest sentit, són unes festes que estan plenes de tradicions: netejar tota la casa des del primer dia, penjar cartells a la porta amb el signe de sort mirant a terra perquè d’aquesta forma pugui entrar la sort a casa; els avis reparteixen sobres vermells amb diners per als nens i les nenes, unes festes amb família, grans àpats, focs artificials i moltes celebracions al carrer.

#La celebració a Santa Coloma

A causa de les restriccions de reunió i celebració d’actes culturals en els espais públics per la COVID19, Santa Coloma acollirà la celebració de l’Any Nou Xinès 2021 amb un nou format en què un nombre important d’activitats es faran completament en línia, mantenint com sempre les eines del diàleg, l’intercanvi intercultural i la participació ciutadana.

Entitats, biblioteques i comerços gramenencs oferiran tot un seguit d’activitats (projeccions de pel·lícules, tallers de cuina o tallers infantils, entre d’altres) per celebrar l’Any Nou Xinès.

La comunitat xinesa és molt important a la ciutat: l’Associació Cultural Xinesa calcula que a Santa Coloma hi ha entre 5.000 i 6.000 persones xineses. Aquesta celebració, segons l’entitat, té una gran importància, ja que promou l’intercanvi cultural entre les diverses cultures que conviuen a la ciutat.

Podeu informar-vos de totes les activitats de l’Any Nou Xinès 2021 a Santa Coloma de Gramenet en aquest blog, a la nostra web municipal i a les xarxes socials.

#Què fem aquest #AnyNouXinès2021?

Entitats, biblioteques i serveis municipals gramenencs oferiran tot un seguit d’activitats per celebrar l’Any Nou Xinès. Consulta-les totes aquí! Com sempre, segueix tot el dia a dia en el nostre Twitter i Facebook!

#Felicitacions

Aquí pots consultar totes les felicitacions de les entitats, les biblioteques i els serveis municipals participants.

 

#La Xarxa Ets Tu!

Vols formar part de La Xarxa? No ens miris, uneix-te! Ah, i si tens qualsevol dubte o suggeriment sobre La Xarxa en aquests moments, trobar-nos per  aquestes opcions:

Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme serveideconvivencia@gramenet.cat

La Xarxa de Valors xarxavalors@gramenet.cat 

La nostra web i les xarxes socials són la millor manera de seguir el treball del dia a dia de la Xarxa i del Servei. Així que si vols estar informat en cada moment, segueix-nos tant a Twitter com a Facebook

Us desitgem la millor entrada d'any del bou. Cuideu-vos molt!

Aquest febrer, més que mai, trobem-nos!

XARXA DE VALORS
Av. de la Generalitat, 112 - 08923 Santa Coloma de Gramenet - Barcelona
Tel.: 93 462 40 00 ext.3171


Veure en el navegador · Alta-baixa del newsletter · Contacte