Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet logo

El Butlletí de La Xarxa. Febrer 2021

2021, passem a l'acció!

Hola, veïna! Hola, veí! Com ha anat l'inici de l'any? Des de la Xarxa de Valors estem acabant de planificar totes les activitats i campanyes que volem mostrar-vos molt aviat. Perquè enguany passem a l'acció!

Un any més, La Xarxa organitza  amb L'Associació Cultural Popular Xinesa i l'Associació de Xinesos de Santa Coloma  la celebració de l'Any Nou Xinès amb les tradicionals activitats programades per  entitats i professionals de diferents àmbits de la ciutat. Aquest any  totes les activitats es faran en línia. Molt aviat us ho explicarem. 

Aquest any més i millor, segur. Hem començat a recórrer 2021 amb la convicció que si estem juntes i junts, res ens atura!

#Eina d'Acció

Aquest mes presentem la nova eina d'acció que posarem en marxa aquestes pròximes setmanes: ‘La Xarxa és SNTK’.

Com el ‘Triple Check’, ‘La Xarxa és SNTK’ és una campanya de sensibilització que busca descriure i visibilitzar el treball en positiu de La Xarxa. Les propostes d’enguany  pretenen connectar amb el dia a dia de les persones, apropant-nos a través de les pantalles i  les xarxes socials. Enfront dels missatges d'odi i crispació relatem i posem en comú experiències, sentiments i vivències per construir noves narratives interculturals. 

Partim de la necessitat de reconèixer-nos a través de les nostres diferències i diversitats,  i  de la necessitat de produir canvis en els discursos i formes de pensar. Donar valor allò que ens defineix com a ciutat,  a partir dels conceptes claus del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme.

L'acció es vincula a les línies de treball de la RECI( Red Española de Ciudades Interculturales) i responen al repte de la incorporació de la interculturalitat en els serveis públics,  a través de la millora de les competències interculturals de l’àmbit polític, professional,  i dels veïns i veïnes en general. 

Trobar-se per construir nous escenaris de col·laboració i creació  de materials de sensibilització a través dels diferents espais de treball a través d’una de les eines més importants que disposem: la comunicació.

#Què fem aquest febrer?

Aquest any continuem amb molta feina comunitària, suport mutu i la celebració de la diversitat a través de la celebració de l’Any Nou Xinès. Com sempre, segueix tot el dia a dia en el nostre Twitter i Facebook!

Activitats de La Xarxa:

  • Any Nou Xinès 2021 (en línia, 11/02/2021-27/02/2021)


Espais de treball on trobar-nos:

  • Taula Salut mental i addiccions (en línia, 5/02/2021)

  • Sessions de preparació de les activitats virtuals de l'Any Nou Xinès 2021 amb les entitats i els i les professionals de la ciutat. (en línia)

  • Plenari EREIA (en línia 11/02/21)

  • Espai de treball tècnic ‘Intervenció socioeducativa als centres educatius, Salut, Infància i Joventut, Igualtat i Convivència’ (en línia, 19/02/2021)

  • Seminari de coordinació Centres per la Convivència (en línia,15/02/2021)

  • Departament d’Educació (CRP): Curs “Cercles de diàleg per a la convivència des d’un enfoc restauratiu” (en línia, 18,25 /02/2021 i 18,25/03/2021) 

  • Departament d’Educació (CRP) Enfocament Restauratiu INS Puig Castellar (en línia, 2/02/2021)

#Xarxa en Xarxa fent Xarxa

Aquest passat mes de desembre a les xarxes ha estat genial. A Twitter ja som més de 1425 persones que ens llegeixen cada dia temes com la celebració de la festa ‘Il·lumina Raval’ per part dels nostres veïns i veïnes del barri de Raval, així com el vídeo de la campanya Triple Check presentat a les jornades RECI del passat 10 de desembre. A gener, hem celebrat el Dia Europeu de la Mediació amb les nostres companyes i els companys de l’Equip de Mediació.


A Facebook compartim tota la informació del Departament de Salut sobre la COVID19, així com el meravellós poema 'Una flor de presseguer mira per la finestra del carrer Mossèn cinto Verdaguer al barri del Fondo de Santa Coloma', escrit i recitat pel nostre veí Jordi Valls i traduït i recitat en xinès per la nostra veïna Chenxiao Xiang amb motiu del Dia de les Persones Migrants (18 de desembre) i la campanya de Intercultural Cities (ICC) ‘Orgullós i orgullosa de la meva ciutat intercultural’. 


De la mateixa manera, aquest febrer serà un mes molt especial i per això tenim una sorpresa: publicarem un altre butlletí a les pròximes setmanes per informar sobre totes les activitats i celebracions de l’Any Nou Xinès 2021! 

#La Xarxa Ets Tu!

Vols formar part de La Xarxa? No ens miris, uneix-te! Ah, i si tens qualsevol dubte o suggeriment sobre La Xarxa en aquests moments, trobar-nos per  aquestes opcions:

Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme serveideconvivencia@gramenet.cat

La Xarxa de Valors xarxavalors@gramenet.cat 

La nostra web i les xarxes socials són la millor manera de seguir el treball del dia a dia de la Xarxa i del Servei. Així que si vols estar informat en cada moment, segueix-nos tant a Twitter com a Facebook

Us desitgem la millor entrada d'any. Cuideu-vos molt!

Aquest any, més que mai, trobem-nos!

XARXA DE VALORS
Carrer de Wagner, 19 - 08923 Santa Coloma de Gramenet - Barcelona
Tel.: 93 462 40 00 ext.3171


Veure en el navegador · Alta-baixa del newsletter · Contacte