Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet logo

El Butlletí de La Xarxa. Novembre 2020

Ara més que mai, trobem-nos!

Trobar-se per a continuar construint, trobar-se per seguir endavant. Des de La Xarxa de Valors continuem sense perdre la capacitat d'aprendre els uns dels altres com a eix transversal d'una nova i difícil realitat. 397 veïnes, veïns i 70 entitats adherides, així com les i els professionals que conformen un projecte que vol continuar creixent. Vols saber com? Continua llegint!

La feina de sensibilització realitzada aquests mesos participant en diferents grups de treball i accions ens obliga ara a elaborar un nou full de ruta. Renovar-se per a seguir endavant amb eines disponibles per a temps diferents. Noves mirades amb les quals compartir idees, experiències i sentiments. Perquè Santa Coloma és la Xarxa i La Xarxa és Santa Coloma, una declaració d’intencions per estar junts i juntes en aquests temps de canvi i seguir construint la convivència.

 

En aquest sentit, la tinenta d'Alcaldia de Drets Socials i Ciutat Educadora de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Bàrbara Ferrer va reflexionar sobre la força, la solidaritat i la col·laboració mostrada per tota la ciutadania de la nostra ciutat: “La perspectiva intercultural ha de ser present en tots els àmbits de la ciutat i del nostre Ajuntament”, va afirmar a les dues reunions celebrades aquest mes d’octubre amb les veïnes, els veïns (8 d’octubre) i amb professionals de la ciutat (16 d’octubre). En aquestes trobades les conclusions són clares: 

 • Continuar treballant en xarxa des de l’empatia i coordinar-nos per a millorar la comunicació entre totes i tots a través de nous espais que han de fomentar el pensament crític i generar noves narratives.

 • Enfront de les desigualtats estructurals agreujades per la situació en la qual ens trobem, hem de fer un esforç de reinvenció, innovació i reciclatge en el nostre treball.

 • Continuar oferint eines per a flexibilitzar la formació intercultural tant a la ciutadania com a les i els professionals de la ciutat.

 • Generar nous materials  i noves campanyes de sensibilització i reflexió. 


En aquest sentit, La Xarxa va presentar la campanya Trobem-nos!, i les noves propostes d'aquest curs: #LaTrobada, SNTK és / La Xarxa és, Triple Check, Boca-orella i l’Espai Veus. Què podem construir? Al següent document us expliquem tot això i que volem fer plegades amb les veïnes, els veïns i totes les professionals de la ciutat:

(Clica sobre la imatge)
(Clica sobre la imatge)

On fer xarxa aquest novembre?

La nostra feina no s’atura, prepara l’agenda per saber on trobar La Xarxa aquests mesos!

 • Activitats de La Xarxa:

  • Seminari de coordinació Centres per la Convivència (en línia, 16/11/20) 

  • Conversatòries “sobre la desigualtat en temps de pandèmia” (en línia, 10/11/20)

  • Espai virtual de coneixement amb alumnat CP Dinamització Comunitària, de Grameimpuls (en línia, 2/11/20)

 • Espais de treball on trobar-nos:

  • Departament d’Educació: Conferència “Eines dialògiques per a la convivència des d’un enfoc restauratiu” (en línia, 4/11/20) 

  • Espai de treball tècnic Intervenció socioeducativa als centres educatius (Salut, Infància i Joventut, Igualtat, Convivència) (en línia, 13/11/20)

  • Salut: Webinar “La salut mental comunitària com a reacció envers la pandèmia”, de Taules Comunitàries de Salut Mental, (en línia, 25/11/20)

  • Igualtat. Jornades 25N. Seguiment de les activitats. Manifest de rebuig contra les violències masclistes.

  • ICI: Alfabetització digital per col·lectius vulnerables ( en línia,10/11/20) ; Taula rodona “El treball Comunitari” (en línia,17/11/20) Trobada Comunitària (en línia,26/11/20)

Tornen les Conversatòries!

Una vegada més, torna Conversatòries. El projecte és un punt de trobada on dones diverses de la ciutat conversen i comparteixen històries de vida i itineraris vitals. El proper 10 de novembre vía Zoom s’abordarà, amb les integrants que hi puguin assistir, el tema de la bretxa digital i dels handicaps patits durant la crisis de la COVID19 pel fet de ser dones, com a mostra de les opressions i les desigualtats estructurals contra les dones.

També es farà difusió d'un material editat amb el nom de totes les participants a les trobades presencials, per continuar visibilitzant l'espai i a totes les dones que hi participen.

#LaXarxaEtsTu!

Si tens qualsevol dubte o suggeriment sobre La Xarxa en aquests moments, troba'ns per totes aquestes opcions disponibles.

Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme serveideconvivencia@gramenet.cat

La Xarxa de Valors xarxavalors@gramenet.cat

Com sempre recordem, la nostra web i les xarxes socials són la millor manera de seguir el treball del dia a dia de la Xarxa i el Servei. Així que si vols estar informat en cada moment, segueix-nos tant a Twitter com a Facebook

I si vols formar part de La Xarxa, omple el nostre formulari.

 Ara més que mai, trobem-nos!

XARXA DE VALORS
Av. de la Generalitat, 112 - 08923 Santa Coloma de Gramenet - Barcelona
Tel.: 93 462 40 00 ext.3171


Veure en el navegador · Alta-baixa del newsletter · Contacte