Domingo 29 de mayo, en el Parc Fluvial del Besòs

Santa Coloma acoge otra vez el Ploggin Tour

Se trata de la segunda edición del Ploggin Tour en nuestra ciudad, la primera se desarrolló en el mismo escenario el pasado 3 de octubre.

El proper diumenge 29 de maig, a partir de les 10:00 h, al Parc Fluvial del Besòs de Santa Coloma es farà la jornada Plogging Tour sota el lema "FES ESPORT PEL PLANETA" en què es combinarà la realització d'exercicis físics guiats i activitats esportives -com el running i el senderisme- amb la recollida de brossa.

Les inscripcions són gratuïtes i limitades. Es poden realitzar a través del web: https://www.ploggingtour.com/barcelona/

Es tracta de la segona edició del Ploggin Tour a la nostra ciutat, la primera es va desenvolupar al mateix escenari el passat 3 d'octubre, amb una bona acollida ciutadana i una experiència satisfactòria.

Durant la jornada es combinarà la realització d'exercicis físics guiats per monitors esportius per a totes les edats i nivells a la zona del Parc Fluvial del Besòs i activitats esportives com el running i el senderisme, amb la recollida d'escombraries del Parc i les lleres del riu, a través de metodologies inclusives i participatives accessibles per a totes les persones i edats.

Els hàbits de vida cardiosaludables a través de la pràctica d'activitats esportives a l'aire lliure, sumats a la cura de la biodiversitat i el patrimoni natural dels pobles i ciutats, i la participació ciutadana, al costat de l'eliminació dels plàstics d'un sol ús i l'economia circular, són els eixos principals que impulsa la comunitat Plogging Tour a Catalunya, promovent una societat més sana i afavorint la igualtat, la cooperació i les aliances per assolir la transició cap a una societat més resilient.

L'esdeveniment comptarà amb una zona de Village Nationale-Nederlanden, on se celebraran diferents tallers participatius i jocs per als més petits, que promouen l'esport, la cooperació, la conservació dels ecosistemes i la creativitat circular verd i blau.

Màlaga, Terol, Sevilla, Bilbao, València, la Corunya, Saragossa, València o Madrid són algunes de les ciutats que s'han sumat fins ara a aquest repte mundial de fer esport pel Planeta i han aconseguit retirar més 18.000 quilos de  brossa d'àrees urbanes, platges, boscos i zones protegides de la Xarxa Natura 2000.

Plogging

El terme plogging prové de les paraules "jogging" (trotar, córrer) i "plocka upp", que en suec vol dir recollir. El plogging és un dels moviments participatius que millor ha sabut combinar totes les formes de fer exercici. Per a aquesta tendència no cal córrer, ja que es pot realitzar caminant. El fet ajupir quan es recullen les deixalles produeix, a més, un desgast físic suplementari. De mitjana, es calcula entre 288 i 300 calories en mitja hora de pràctica del plogging enfront de les 235 calories en mitja hora en un trot regular.