A Santa Coloma, l’última placa de carrer amb nom assignat durant el franquisme es treu dimarts al ‘passatge de la Victòria’.

Aquesta via del barri del Fondo passa a denominar-se ‘Carrer de Julia Romera Yáñez’.

Santa Coloma de Gramenet, 2 de març de 2017.-El proper dimarts, dia 7 de març, a les 18 hores, tindrà lloc l’estrena d’un nou nom a les denominacions de las vies públiques de Santa Coloma de Gramenet. El ‘passatge de la Victòria’ es dirà a partir d’ara ‘Carrer de Julia Romera Yáñez’, i amb aquest canvi desapareix l’últim element del nomenclàtor d’aquesta ciutat que conserva una denominació assignada durant l’etapa de la dictadura franquista. Aquest acte forma part del programa de recuperació de la memòria història més recent de Santa Coloma; un programa d’actes i accions que pretén, segons paraules de l’alcaldessa Núria Parlon “fer visibles aspectes d’un període que no podem permetre que es torni a repetir però que cal no oblidar. Recuperar i difondre la memòria històrica esdevé fonamental per a la preservació dels valors democràtics, la llibertat, la pau i la justícia social”.

Julia Romera (1921-1941) va ser una jove veïna colomenca lluitadora per la llibertat i la democràcia. Nascuda a Múrcia, va ser una destacada militant anarquista a la nostra ciutat. Condemnada a reclusió perpetua en un consell de guerra el 1940, va morir l’any següent a la presó de Les Corts (Barcelona) víctima de la tuberculosi.

Recordeu:

Inauguració del ‘Carrer de Julia Romera Yáñez’ el dia 7 de març de 2017, a les 18 hores, al ‘passatge de la Victòria’, ubicat a la part alta del barri del Fondo

Per a més informació i/o contactes:

 

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo

Tel. 93 462 40 13 / 630 06 47 31

morilloga@gramenet.cat

premsa.comunicacio@gramenet.cat